5 Вересня 2022
Новини

У Чернігові через вибух на виставці двом військовим повідомили про підозру

У Чернігові через вибух на виставці двом військовим повідомили про підозру
Двом військовослужбовцям, від дій який діти отримали поранення на виставці зброї у Чернігові, повідомили про підозру представники Офісу генерального прокурора.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

За даними слідства, 3 вересня у Чернігові під час проведення виставки зброї військовослужбовці територіальної оборони демонстрували цивільному населенню зброю та боєприпаси.

Під час демонстрації один із боєприпасів здетонував. Внаслідок цього травмувалося п’ятеро людей, серед них четверо дітей віком від 2 до 12 років.

У день події правоохоронці затримали двох військовослужбовців. Наразі ухвалюється рішення про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Правоохоронці відкрили справу за ч. 2 ст. 414 (порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення) Кримінального кодексу. Санкція передбачає позбавлення волі на строк від 2 до 10 років.

Нагадаємо, в Чернігові 3 вересня приблизно о 13:30 пролунали вибухи. Як з'ясувалося, біля художнього музею відбувалася виставка боєприпасів, один із яких здетонував. По медичну допомогу після вибухів звернулися 15 людей, серед яких 8 дітей.

За даними «Суспільного», на місці спрацював ручний протитанковий гранатомет, який став причиною травмувань. РПГ тримав і натискав на курок (унаслідок чого зброя і спрацювала) 10-річний хлопчик. 

Обласна влада пояснила, що цей захід у Чернігові захотіла організувати громадська організація: це нібито мав бути мирний дитячий захід з ігровими активностями й «жодного повідомлення про те, що там буде якась виставка військового озброєння чи військові, не було».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, чернігів
В тему