5 Вересня 2022
Новини

Українців попереджають про нову хвилю COVID-19

Українців попереджають про нову хвилю COVID-19

Через зростання захворюваності на COVID-19 серед населення українців попередили про початок осінньої хвилі.

Про це головний санітарний лікар України Ігор Кузін повідомив в інтерв'ю «Укрінформу».

«Ми поступово реєструємо все більші відносні показники по кількості хворих. Наприклад, за минулий тиждень це було 9,1 тисяч, зараз це 11,5 тисяч, у яких був діагностований COVID-19 і які захворіли», - заявив Кузін.

Згідно зі словами головного санітарного лікаря, вже третій рік поспіль у вересні фіксується підвищення рівня захворюваності, який спадає в березні-квітні або ж на початку травня.

«Щодо лабораторної діагностики. Декілька місяців тому можна було б стверджувати, що є проблема з виявленням коронавірусної хвороби. Але зараз вже більше лабораторій включаються в процес діагностики, і ми фіксуємо зростання по кількості тестувань від тижня до тижня майже на 10-15%», - зауважив Кузін.

Як зазначається, станом на сьогодні по рівню тестувань система охорони здоров'я знову наближається до своїх звичайних темпів.

Кузін наголосив, що ключовим є показник саме госпіталізації. Якщо раніше фіксували в середньому менше тисячі госпіталізацій на тиждень, то останнім часом цифра почала зростати. Лише за позаминулий тиждень госпіталізували близько 3,1 тисячі пацієнтів.

«Але ця кількість не є настільки критичною, щоб система охорони здоров’я не впоралася. У нас є приблизні розрахункові дані по тому, яким чином буде рухатися хвиля, якихось особливостей чи негативних прогнозів ми поки що не бачимо», - заявив Кузін.

Нагадаємо, що МОЗ України планує розширити проведення другого бустерного щеплення на всіх охочих. В Україну доставили 100 тисяч доз векторної вакцини Janssen (Jcovden) від коронавірусу COVID-19 у рамках глобальної ініціативи COVAX.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, коронавірус
В тему