2 Вересня 2022
Новини

Українка передавала росіянам координати ЗСУ, отримані від чоловіка-військового

Українка передавала росіянам координати ЗСУ, отримані від чоловіка-військового

Українка надавала російським спецслужбам дані про розташування військових об’єктів і техніки ЗСУ вздовж лінії фронту поблизу Донецької та Запорізької областей.

Про це йдеться в повідомленні СБУ.

"Слідством встановлено, що зрадниця – 31-річна мешканка Дніпропетровської області, котра розпочала роботу на ворога у травні цього року.

Вона пішла на такий крок попри те, що перебуває у шлюбі з військовослужбовцем ЗСУ і вони мають спільного сина. Її чоловік, будучи на східному фронті, регулярно перераховував гроші на утримання дитини.

Зловмисниця використовувала свого чоловіка "в темну": випитувала дані про розташування його військової частини та інших угруповань ЗСУ на передових позиціях", - зазначають у відомстві.

За наявною інформацією, отримані точки дислокації українських підрозділів вона передавала через месенджери до військової розвідки рф, де їх використовували для нанесення артилерійських, мінометних та авіа ударів.

Вказується, що військовослужбовець рф, з яким вона контактувала, пообіцяв їй російське громадянство та високий рівень життя, якби загарбникам вдалося захопити регіон.

Жінці повідомили про підозру за ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада), а суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, сбу
В тему