1 Вересня 2022
Новини

У Львові викрили агітаторів, які працювали на бойовиків Луганщини

У Львові викрили агітаторів, які працювали на бойовиків Луганщини

СБУ блокувала роботу мережі агітаторів, які закликали до створення "Львівської народної республіки" та поширювали проросійські наративи.

Про це інформує пресслужба СБУ. 

"Зловмисники намагалися максимально широко розганяти фейковий та деструктивний контент через інтернет-спільноти виключно Львівського регіону.  Використовуючи фейкові профілі у соцмережах та на афілійованих сайтах, вони виправдовували злочини рф, поширювали пропагандистські матеріали та проросійські наративи", - йдеться в повідомленні.

За інформацією спецслужби, пропагандисти виконували вказівки підконтрольного російським спецслужбам відомства самопроголошеної "ЛНР". Бойовики віддалено "найняли" ІТ-спеціаліста, який заснував та вів антиукраїнську спільноту "Львівська народна республіка", а також наповнював антиукраїнські інформресурси, які визначили для нього його російські куратори, зокрема сайт  "ВосходИнфо". 

Йому повідомили про підозру за 5 статтями: 

  • ч.2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади);
  • ч.2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч.1 ст. 111 (державна зрада);
  • ст. 436 (пропаганда війни);
  • ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

Іншим пропагандистам готують заочні підозри.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: львів, війна з Росією, луганськ, сбу
В тему