1 Вересня 2022
Новини

У Маріуполі росіяни хочуть знищити пам’ятку археології міста

У Маріуполі росіяни хочуть знищити пам’ятку археології міста
У Маріуполі окупаційна влада планує знищити унікальну пам’ятку археології курган Дід, аби віддати територію під забудову підприємцю з Ростова.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

За його словами, цей розлогий пагорб має висоту у шість 6 метрів, а його діаметр сягає 70 метрів. Курган Дід датують 5 тисячоліттям до н.е.

«росіяни планують про забудову кургану, що повністю його знищить. Це ще один злочин проти людства з боку росії. Так нищиться Історія України. Так нищиться історія світу», — написав радник мера. 

Нагадаємо, Маріуполь опинився у блокаді російських військ, у місті повністю зруйновані будинки щонайменше 84 тисяч містян. Точний підрахунок загиблих здійснити неможливо, за попередніми оцінками, в Маріуполі загинули до 22 тисяч жителів.

Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко повідомляв, що в місті та ближніх населених пунктах діють чотири «фільтраційні центри», де утримують понад 10 тисяч людей. За його словами, у полоні перебувають держслужбовці та муніципальні працівники, яких загарбники піддають тортурам.

Українська влада закликає людей виїжджати з Маріуполя, якщо є така можливість, оскільки в захопленому місті є проблеми з інфраструктурою, медициною та безпекою.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, маріуполь, історія
В тему