31 Серпня 2022
Новини

Біля ЗАЕС росіяни показово схопили «українських терористів»

Біля ЗАЕС росіяни показово схопили «українських терористів»

Напередодні місії МАГАТЕ в Енергодарі, за словами представника окупаційної влади у Запорізькій області Володимира Рогова, начебто затримали "українських диверсантів", які збирались вчинити теракт на Запорізькій АЕС.

Про це пише російське пропагандистське інформагентство "РИА "Новости".

окупанти кажуть, що "теракт" так звані диверсанти мали влаштували саме під час візиту місії МАГАТЕ для того, "щоб показати некерованість ситуації і що Росія не може забезпечити безпеку"

На відео, яке оприлюднили російські пропагандисти, затримання проходить у напівзатемненому приміщенні. Показано, що до людини, яка вже лежить на підлозі обличчям вниз і не чинить спротив, неспішно підходить військовий і починає її бити у відділ попереку (чи робить вигляд, що б'є).

Також показано і озвучується перелік зброї, у тому числі карти якогось об’єкту. Обличчя затриманих не показано. Але видно, що вони взагалі не чинили ніякого спротиву.

Нагадаємо, 31 серпня місія Міжнародного агентства з атомної енергії вирушила з Києва до Запорізької АЕС, де має оцінити ситуацію та встановити постійне представництво. Окупанти заявили, що дають місії на роботу 1 день.

"Влада" окупованої частини Запорізької області оголосила, що не робитиме спецперепустки учасникам місії МАГАТЕ, щоб ті швидко потрапити на ЗАЕС, однак додала, що очікує на прибуття місії до Енергодару вже зранку 1 вересня. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, запоріжжя
В тему