31 Серпня 2022
Новини

Ракетні удари по Слов'янську, Бахмуту і Краматорську: затримали мережу російських агентів

Ракетні удари по Слов'янську, Бахмуту і Краматорську: затримали мережу російських агентів
російську агентурну мережу, яка коригувала ракетні удари по Слов'янську, Бахмуту і Краматорську, знешкодила СБУ.

Про це йдеться на сайті відомства.

За даними СБУ, російські агенти розвідували місця розташування та шляхи переміщення Збройних сил на Донеччині. Найбільше їх цікавила інформація про бойові позиції підрозділів ЗСУ та передислокацію військової техніки в районах Слов'янська, Бахмута і Краматорська.

Спецслужба зазначає, що агенти фіксували розвідінформацію на фото та відео, а після цього — надсилали представникам російських спецслужб через анонімні Telegram-канали, додаючи геолокації. Зрештою отриману інформацію росіяни використовували для ракетно-артилерійських ударів і підготовки диверсій поблизу лінії фронту.

СБУ встановила, що до мережі агентів входило 5 місцевих жителів, яких завербували росіяни. Втім, діяли вони автономно та спілкувалися лише через координаторів — двох членів «ДНР». Зрештою українська спецслужба цю агентурну мережу ліквідувала під час контрдиверсійної «зачистки» та затримала фігурантів.

Під час обшуків у зловмисників виявили комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами злочинних дій. Затриманим агентам повідомили про підозру та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Справи щодо чотирьох підозрюваних вже передали до суду.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, сбу
В тему