28 Серпня 2022
Новини

Які ракети запускають з білорусі

Які ракети запускають з білорусі

Один дивізіон ракетного комплексу "Іскандер" наразі розмістили на території білорусі.

Саме він здійснює ракетні пуски. А також три дивізіони C-400, С-300. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

"Ми бачили, коли зовсім нещодавно зенітними ракетами комплексу C-300 обстрілювалася Чернігівська область", - розповів Скібіцький.

За його словами, основне завдання цих ЗРК - це захист повітряного простору, а також завдання ударів по наземних цілях, бо мають ракети, переобладнані на "земля - земля".

"Ми бачимо, як вони активно працюють, коли на територію білорусі заходять бомбардувальники Ту-22, C-400 здійснюють прикриття цих бомбардувальників", - пояснив представник ГУР.

Він каже: хоч і точність їх низька, але вони можуть наносити ураження особовому складу, цивільному населенню. Справа у тому, що бойова частина цих ракет містить орієнтовно шість тисяч маленьких осколків, які вони розлітаються і загрожують будь-якому об'єкту на їхньому шляху.

"Повітряний компонент - це бомбардувальники Ту-22М3, які можуть нести крилаті ракети повітряного базування - ті ж самі X-22, якими були обстріляні наші території, зокрема Шепетівка. Це реальна загроза, яка є на високому рівні", - додав Скібіцький.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, білорусь
В тему