28 Серпня 2022
Новини

Пентагон наростить виробництво HIMARS

Пентагон наростить виробництво HIMARS

У США виділили масштабне фінансування, щоб наростити виготовлення реактивних систем залпового вогню HIMARS та високоточних снарядів GMLRS до них.

Про це 27 серпня повідомила пресслужба Пентагону.

_«Ми отримали майже 400 млн доларів для поповнення запасів HIMARS та GMLRS на складах Пентагону. Крім того, плануємо виділити близько 200 млн доларів на розширення та прискорення виробництва, а також очікуємо укладення контрактів цієї осені та на початку наступного року», - заявив заступник міністра оборони США із закупівель і постачання Вільям Ла Плант.

При цьому збільшення виробництва РСЗВ пов'язано, в першу чергу, з наданням військової допомоги Україні. США продовжують надавати Україні допомогу в забезпеченні її безпеки, а Пентагон працює з промисловістю, бажаючи прискорити та збільшити виробництво критичного важливого озброєння та оборонних систем.

Фінансування, яке виділено на розширення та прискорення виробництва HIMARS, дозволить придбати більшу кількість промислового обладнання, розширити виробничі лінії, а також додатково найняти та навчити необхідну робочу силу.

Нагадаємо, зараз на озброєнні української армії знаходяться понад 20 реактивних систем залпового вогню HIMARS, M270 і MARS, передані США, Британією та Німеччиною. На цю мить всі ці системи цілі та неушкоджені - російські окупанти не змогли знищити жодну установку.

При цьому Україні для перемоги на фронті над російськими окупантами необхідно мінімум 50 систем HIMARS.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, сша
В тему