27 Серпня 2022
Новини

До України прибули перші листи від військовополонених

До України прибули перші листи від військовополонених
Фото ілюстративне
Першу партію листів від українських військовополонених отримала Україна. 

Про це повідомила віцепрем'єр-міністерка — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук. Національне інформаційне бюро Мінреінтеграції працює над переданням їх рідним полонених.

Вона зазначила, що за Женевськими конвенціями військовополонені мають право надсилати та отримувати листи. Національне інформаційне бюро Мінреінтеграції розпочало відповідну роботу з організації листування українських військовополонених з їхніми рідними.

«Днями до України прибула перша партія листів. НІБ працює над переданням їх рідним військовополонених. Дякуємо Міжнародному комітету Червоного Хреста за посередництво та професійну роботу», — пише Верещук.

Нагадаємо, після кількох місяців протистояння з росіянами у блокадному Маріуполі українські військові вийшли з території заводу «Азовсталь» у травні.

Завдяки бійцям з «Азовсталі» Україна отримала критично необхідний час на формування резервів, перегрупування сил та отримання допомоги від партнерів. Вище військове командування віддало наказ командирам підрозділів на «Азовсталі» зберегти життя особового складу.

У Міноборони заявляли, що врятованих українських бійців обміняють на російських військовополонених. Секретар РНБО Олексій Данілов розповів, що більшість захисників Маріуполя перебувають на непідконтрольній Україні території Донецької області. Наприкінці червня відбувся обмін, зокрема й військових із Маріуполя. Це був найбільший обмін з початку повномасштабного російського вторгнення.

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов розповідав, що Україна має достатній обмінний фонд для обміну полоненими з рф, але кремль має невисокий інтерес до деяких груп своїх же військових, а також бойовиків з окупованих територій.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, полон
В тему