26 Серпня 2022
Новини

На Київщині окупант застрелив двох цивільних у спину

На Київщині окупант застрелив двох цивільних у спину
Ще одного росіянина, причетного до вбивства цивільних під час окупації частини Київщини, ідентифікували правоохоронці.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За даними слідства, у березні 2022-го п'ятеро військових рф на автівці з літерою «V» та написом «Танковий спецназ RUS» приїхали до підприємства поблизу населеного пункту Мрія Бучанського району.

У цей час до окупантів вийшли двоє беззбройних цивільних: власник та охоронець підприємства. росіяни переконалися, що люди не загрожують їм, тож відпустили їх. Однак, як тільки потерпілі відійшли на декілька метрів, підозрюваний разом з ще одним військовим (його ще не ідентифікували) відкрили вогонь у спину.

Від отриманих щонайменше 12 вогнепальних поранень, чоловіки померли. Після цього окупанти обікрали підприємство та поїхали, завантаживши награбоване в автівку.

окупанти оголосили про підозру в порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 428 ККУ). За це загрожує до 8 років ув'язнення.

Злочин окупантів зафіксували камери спостереженні. У травні CNN опублікувало відео того, як росіяни зі спини розстріляли мирних жителів. Охоронець автосалону вижив та телефоном покликав на допомогу. Проте коли українські бійці знайшли чоловіка, він уже був мертвий.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, київ
В тему

Останні матеріали