25 Серпня 2022
Новини

У Луцьку реставрують Гостинний дворик

У Луцьку реставрують Гостинний дворик

У Луцьку волонтери реставрують Гостинний двір на вулиці Кафедральній, 4 навпроти музею "Лесина вітальня".

Про це розповів Суспільному голова громадської організації "Семиярусна гора" Любомир Дмитришин.

Зробити тут публічний простір для проведення різноманітних заходів запропонували луцькі урбаністи.

Зі слів Любомира Дмитришина, вартість проєкту – 387 тисяч гривень. 100 тисяч пожертв зібрала їхня організація, зокрема на "Спільнокошті", решту - профінансував урбаністичний табір "Будуємо Україну Разом". Проєкт благоустрою розробив луцький урбаніст Данило Яловенко.

"Плануємо поставити ще вуличні меблі, поставити невеличку сцену. Воно буде все модульне, переносне, його можна переміщувати", – говорить лучанин.

Усі роботи проводять волонтери. Переважно – це студенти з різних областей України. З 19-го по 29 серпня тут триває урбаністичний табір. Каже, що вперше у своєму житті перекладає кам'яну кладку Вікторія Лукащук, студентка із Коломиї. Дівчина вчиться на факультеті культурології.

Приміщення біля яких облаштовують публічний простір – це міська комунальна власність. Раніше тут розташовувалися офіси громадських організацій, – розповів директор департаменту молоді та спорту Володимир Захожий. Але через аварійність приміщень орендарі – з'їхали. На даний час приміщення стоїть на аукціоні, йде пошук інвестора.

Зробити в Гостинному дворику публічний простір для проведення різноманітних заходів запропонували луцькі урбаністи.

Гостинний двір Прайзлерів - це пам'ятка архітектури кінця 1880-их років, – розповів Любомир Дмитришин. З його слів, Володимир Прайзлер – це чех, переселенець, який жив на Волині, він тут створив ресторан, готель, чеський клуб.

"За рахунок створення простору ми хотіли б зробити це місце привабливим і звернути увагу на те, щоб цей будинок врешті реставрували", – говорить волонтер.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк, Ремонт
В тему