24 Серпня 2022
Новини

«Завдяки тому, що ми стримали натиск росіян, Європа живе трохи іншим життям», - Данілов

«Завдяки тому, що ми стримали натиск росіян, Європа живе трохи іншим життям», - Данілов

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що якби не було підготовки до повномасштабної війни, то "сьогодні російські танки були б у Варшаві, Празі, Талліні та Вільнюсі".

Про це він заявив у інтерв'ю Wyborcza, пише LB.ua.

"Завдяки тому, що ми стримували цей натиск, завдяки тому, що ми знищували їх тут десятками і сотнями, сьогодні Європа живе трохи іншим життям", – сказав Данілов.

Секретар РНБО зауважив, що повномасштабне вторгнення росіян не було несподіванкою.

"Ми просто не очікували, що росіяни будуть атакувати одночасно з усіх боків. Напад білорусі став для нас великим випробуванням, хоча ми вже готувалися до такого сценарія", – стверджує він.

Данілов додав, що влада обрала правильний сценарій.

"Сьогодні, після пів року війни, ми бачимо, що сценарій обрали правильно. Ми не допустили внутрішньої дестабілізації, на яку сподівався путін. Важко уявити собі наслідки, якщо ми скажемо населенню: "Завтра вас уб'ють". Так ми втратимо державу. І тоді плани путіна здійсняться. Але ми готували суспільство. Ви бачили зростання патріотичних настроїв усередині лютого", – вважає Данілов.

Нагадаємо, американська сторона повідомляла, що інформувала президента Володимира Зеленського про майбутній великий напад росії з осені 2021. Зеленський говорив, що, попри попередження, необхідної зброї Україні ніхто не пропонував. При цьому розвідки інших західних країн не були певні, що вторгнення точно відбудеться.

Зеленський у коментарі Washington Post говорив, що якби українцям повідомили про напад, росія захопила б країну за три дні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією
В тему