24 Серпня 2022
Новини

лукашенко привітав українців з Днем Незалежності і побажав мирного неба

лукашенко привітав українців з Днем Незалежності і побажав мирного неба
З Днем Незалежності українців додумався привітати самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко, який надає територію країни росіянам для повномасштабного вторгнення в Україну.

Звернення Лукашенка опублікували на його сайті.

російсько-українську війну, в якій його режим допомагає агресору, він назвав «протиріччями» і каже, що вони «не зможуть зруйнувати багатовіковий фундамент щирих добросусідських відносин між народами двох країн».

«білорусь і надалі продовжуватиме виступати за збереження згоди, розвиток дружніх контактів з взаємопошаною на всіх рівнях», — сказав самопроголошений президент.

Зазначається, що лукашенко побажав українцям «мирного неба, толерантності, мужності, сили та успіхів у відновленні гідного життя».

До слова, білорусь не відправляла в Україну свої війська, але надала свою територію для російських військ, які здійснюють обстріли України. Генштаб ЗСУ повідомляв, що в білорусі лікуються російські окупанти, які отримали опромінення на Чорнобильській АЕС. Самопроголошений президент білорусі ллександр лукашенко активно підтримує політику путіна.

У середині червня секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов розповідав, що президент України Володимир Зеленський доручив перевірити в чотирьох областях готовність до ймовірного повторного вторгнення з білорусі.

Речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник казав, що українські військові поки не фіксують формування якогось наступального російського угруповання на території білорусі, але уважно стежать за ситуацією. Водночас розвідка попереджала про підготовку диверсійно-розвідувальних груп.

В американському Інституті вивчення війни (ISW) казали, що самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко, ймовірно, продовжить надавати росії доступ до білоруського повітряного простору. Проте аналітики вважають імовірність прямої участі білорусі у війні в Україні низькою — а все через те, що ця участь може вплинути на стабільність і навіть виживання режиму лукашенка.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, олександр лукашенко, білорусь
В тему