23 Серпня 2022
Новини

Ідентифікували ще двох росіян, які катували мешканців Київщини

Ідентифікували ще двох росіян, які катували мешканців Київщини
Ще двом російським окупантам, які навесні вторглися на Київщину, ДБР повідомило про підозру в порушенні звичаїв війни.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Підозри у порушенні законів і звичаїв війни, яке вчинила група осіб, оголосили військовим 37-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади. Постійне місце дислокації цих військ у селі Кяхта, Республіка Бурятія (суб'єкт рф).

За даними слідства, ці військові тероризували та знущалися з цивільного населення селищ Бородянка та Макарів на початку повномасштабної війни. Вони використовували цивільних як «живий щит», а також катували та жорстоко поводилися з людьми.

Слідчі встановили, що вони мародерили та неодноразово обстрілювали житлові будинки й об'єкти цивільної інфраструктури.

Тепер окупантам загрожує до 12 років ув'язнення. Ідентифікація інших військових, які вчиняли злочини в Україні, триває.

Нагадаємо, СБУ ідентифікувала військового росії, який катував неповнолітнього під час тимчасової окупації Київщини. Ним виявився чеченець із найближчого оточення Рамзана Кадирова.

У Міноборони 2 квітня повідомили, що вся Київська область звільнена від окупантів. Зокрема, 28 березня українські військові повністю взяли під контроль Ірпінь, а 31 березня — Бучу та всю Бучанську громаду.

На звільнених територіях досі виявляють докази масових убивств цивільного населення: з квітня журналісти й представники влади публікували відео та фотографії загиблих, тіла яких лежали просто на вулицях.

Станом на 17 липня в області виявили 1 346 тіл мирних мешканців. У поліції наголошують, що кількість загиблих ще може змінюватись.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, київ
В тему