23 Серпня 2022
Новини

В Україну прибув президент Польщі: що відомо

В Україну прибув президент Польщі: що відомо
Утретє з початку повномасштабного російського вторгнення з візитом в Україну прибув президент Польщі Анджей Дуда.

Про це повідомив сам Дуда у Twitter.

Польський лідер зазначив, що під час його візиту 23 серпня відбудуться двосторонні переговори президентів і делегацій, присвячені ситуації в Україні, підтримці у військовому, економічному та гуманітарному вимірі, а також двосторонньому співробітництву.

Дуда також візьме участь у 2-му саміті Кримської платформи, скликаному Зеленським. Президент Польщі брав участь в урочистому відкритті цієї платформи рівно рік тому, 23 серпня 2021 року.

Глава Кабінету президента Польщі Кшиштоф Щерський відзначив, що Дуда завжди підтримував незалежність України і його присутність у Києві зараз теж є символічною.

Візит Дуди відбувається напередодні Дня Незалежності України і є п’ятою зустріччю президентів Польщі та України у 2022 році та третьою з початку повномасштабної війни. Попередні зустрічі відбулися 20-21 січня в Польщі, а також 23-24 лютого, 13 квітня і 21-22 травня в Києві.

Зокрема, 22 травня президенти України та Польщі виступили у Верховній Раді. Дуда став першим іноземним лідером, який приїхав до Києва, щоб особисто виступити перед українським парламентом. Він наголосив, що Польща зробить усе можливе, аби допомогти Україні стати членом Європейського Союзу.

Також Польща надає Україні війську допомогу. На початку червня Дуда казав, що з 24 лютого його країна вже відправила Україні понад 240 танків та майже 100 одиниць бронетехніки на загальну суму 2 мільярди доларів. Також Польща підписала з Україною один із найбільших за 30 років контрактів на постачання зброї.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна, польща
В тему

Останні матеріали