22 Серпня 2022
Новини

Активісти та посадовці обговорили, як зараз розвивати волинські громади

Активісти та посадовці обговорили, як зараз розвивати волинські громади

Обговорити актуальні проблеми розвитку громадянського суспільства, напрацювати ідеї заходів, обмінятися досвідом роботи в нових реаліях – такі завдання зустрічі активістів та посадовців волинських громад, що відбулася на початку серпня.

Щоб захід був максимально результативний, Волинський Інституту Права організував його у форматі світового кафе. Ця методологія передбачає можливість кожному присутньому висловитися із більшості заздалегідь запланованих тем.

Участь в зустрічі взяли представники Ковельської, Торчинської, Володимирської, Нововлинської, Луцької, Колківської, Шацької, Горохівської, Ківерцівської, Вишнівської громад.

«У кожного свій досвід роботи з моменту повномасштабного вторгнення. Тому, цей захід був хорошою можливістю розповісти про свої напрацювання. Також ми багато спілкувалися про те, як у цих не простих умовах працювати системно та які теми першочергово потребують залучення громадських активістів», – розповідає керівниця Волинського Інституту Права Ірина Гайдучик.

Водночас, не розмовою єдиною! Учасники світового кафе поділившись на групи напрацьовували ідеї для подальших ініціатив у громадах, які, у партнерстві з місцевою владою і бізнесом, сприятимуть вирішенню місцевих проблем.

«Також ми багато міркували про те, як у позитивні зміни на місцях залучити внутрішньо переміщених українців. Адже приїхало чимало експертних людей, які можуть внести якісне нове бачення у розвиток громад», – зазначає модератор зустрічі, керівник молодіжного центру «Нові крила» Павло Медина.

Хоча захід тривав близько восьми годин, але, як кажуть учасники світового кафе, все відбулося блискавично швидко.

«Зустріч видалась дуже насиченою: багато цікавих людей, важливих обговорень, конструктиву. Особливо цінним для мене було почути про нові підходи в активізації молоді», – ділиться своїми враженнями головна спеціалістка Відділу розвитку та інвестицій Горохівської міської ради Тетяна Янюк.

Схожі враження і у керівниці ГО «МолоДіжка» з Торчина Юлії Шклярук: «Я зарядилася потужним ресурсом. Неймовірні люди, неймовірні обговорення, неймовірні ідеї та неймовірне натхнення працювати далі».

До слова, хорошою можливість для реалізації напрацьованих ідей буде конкурс громадських ініціатив, який невдовзі оголосить Волинський Інституту Права за підтримкиНаціонального фонду на підтримку демократії(NED). Подати свої проєкти на розгляд конкурсної комісії зможуть не лише учасники світового кафе, а всі зацікавлені громадські організації області.

Довідково:

Світове кафе відбулося в межах  проєкту «Підтримка діяльності громадського сектору Волині у період нових викликів та потреб», що реалізовує Волинський Інститут Права  за підтримки Національного фонду на підтримку демократії (NED).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Волинь
В тему