22 Серпня 2022
Новини

На Донеччині коригувальники передавали росіянам дані про позиції HIMARS

На Донеччині коригувальники передавали росіянам дані про позиції HIMARS
Двох коригувальників російських ракетних ударів правоохоронці затримали на Донеччині.

Про це повідомляє Служба безпеки України. Вони передавали ворогу інформацію про об'єкти критичної інфраструктури та місця дислокації ЗСУ.

За даними слідства, насамперед коригувальники розвідували та передавали окупантам точні координати місць дислокації особового складу та техніки ЗСУ, зокрема бойових позицій реактивних артилерійських систем HIMARS.

Також вони збирали інформацію про геолокацію та функціонування місцевих об'єктів критичної інфраструктури. За їхнім наведенням росіяни обстріляли водозабірну систему у місті Селидове, зазначають в СБУ.

Коригувальники передавали інформацію бойовикам на тимчасово окупованих територіях сходу Україну. Вони контактували з одним «посадовцем» так званої народної міліції самопроголошеної «ДНР», надававши йому фото з позначками об'єктів на електронних картах. Для комунікації між собою використовували російське соцмережу «ВКонтакте».

Під час обшуків за місцями проживання виявили комп'ютерну техніку, флешки та мобільні телефони. Обидвом коригувальникам повідомили про підозру в колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу). Їм уже обрали запобіжний захід тримання під вартою.

У разі доведення вини їм загрожує від 12 до 15 років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади від 10 до 15 років та з конфіскацією майна (або без).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: донецьк, війна з Росією
В тему

Останні матеріали