19 Серпня 2022
Новини

Обстріл Миколаєва та Харкова: ситуація в регіонах України

Обстріл Миколаєва та Харкова: ситуація в регіонах України
Низка регіонів України в ніч проти 19 серпня опинилася під обстрілами росіян.

Про це йдеться у зведенні обласних адміністрацій.

Чернігівщина: за минулу добу тричі обстріляли прикордонні території у Новгород-Сіверському районі. Без жертв та руйнувань. 

Сумщина: 18 серпня росіяни здійснили 7 обстрілів трьох громад: було 93 прильоти. Без жертв, але є руйнування. Внаслідок обстрілу Білопільської громади зі ствольної артилерії пошкоджено нежилий будинок та приміщення школи. 

У Миропільській громаді вдень було 15 прильотів із міномета 120 мм, обстріл продовжився о 17:30: пошкоджено цивільну інфраструктуру. О 6:00 19 серпня був мінометний обстріл Білопільської громади.

Дніпропетровщина: російські війська обстріляли три райони. У Криворізькому вдарили по Апостолівській та Зеленодольській громадах. У першій — загинув чоловік, у другій — без постраждалих. В обох громадах є руйнування житла. 

У Синельниківському районі з РСЗВ «Торнадо С» обстріляли Межівську громаду: постраждав 12-річний хлопчик, його госпіталізували. Пошкоджені кілька будинків. У Нікополі обстріляли центр міста. Пошкоджені до 20 багатоповерхівок, 8 магазинів, кілька установ та ліцей. Люди не постраждали.

Харківщина: о 4.38 окупанти ракетами обстріляли Харків. Є влучання в Індустріальному, Київському, Основ'янському районах. Попередньо, загинула жінка, яка була охоронцем у закладі освіти. Одна з ракет влучила в корпус освітнього закладу. Також є влучання у землю, промисловий об‘єкт та приватний житловий будинок. Попередньо постраждалих немає. 

В області упродовж 18 серпня з артилерії обстрілювали Чугуївський, Харківський та Богодухівський райони. Є влучання в житлові будинки та господарчі споруди. У Золочівській громаді горіли приміщення клубу, бібліотека та пшениця у полі. У Печенігах внаслідок обстрілу постраждав чоловік.

Луганщина: упродовж 18 серпня українські війська відбили вісім атак ворога. Більшість із них були на Бахмутському напрямку. У вісьмох населених пунктах росіяни залучали авіацію. Лише за минулу ніч 16 разів використовували ствольну та реактивну артилерії, спрямовуючи удари по населених пунктах і укріпленнях українських військових.

Донеччина: за добу загинули 5 людей, ще 10 — зазнали поранень. Окупанти обстрілювали з артилерії, мінометів, танків, реактивних систем залпового вогню Залізне, Зеленопілля, Авдіївку, Торецьк, Максимільянівку, Дружбу, Миколаївку, Пришиб, Бахмут, Озарянівку та Олександропіль. Пошкоджено 3 багатоповерхівки, 9 приватних житлових будинків, гараж, 3 цивільних авто, 1 службовий автомобіль і магазин.

Близько 5-ї ранку обстріляли Краматорськ. Частково пошкоджена будівля Краматорського технологічного технікуму.

Також вкотре обстріляли Авдіївку, Мар'їнку, Очеретинську та Святогірську громади, зокрема селища Тетянівка і Пришиб. Область залишається без газу і частково без води й електрики. Обов'язкова евакуація населення триває.

Миколаївщина: вчора у Миколаєві вкотре атакували об’єкти портової інфраструктури. Приблизно о 4:00 місто обстріляли ракетами типу С-300. Три ракети влучили в Чорноморський національний університет імені П. Могили, пошкоджено навколишні будинки. Попередньо, одна людина поранена. Також в іншому районі міста пошкоджено підприємство. Постраждалих немає.

У Миколаївському районі вдень обстріляли село Галицинове: внаслідок обстрілу з РСЗВ «Смерч» пошкоджено декілька житлових будинків, зруйновано будівлю пожежної частини та знищено пожежний автомобіль. Три людини поранені.

У Баштанському районі вчора обстріляли Широківську громаду. Також її обстрілювали з 22:00 до 04:00. Влучання були за межами населених пунктів. Постраждалих немає. Під постійним вогнем населені пункти Березнегуватської громади, що на лінії зіткнення.

Херсонщина: упродовж доби бойові дії тривали майже по всій області. На деокупованих територіях знайшли протипіхотні осколкові міни (ПОМ-2), від яких можна постраждати, не зачепивши її. У багатьох громадах області велика кількість замінованих територій, напружена ситуація залишається у селах, які межують з сусідніми регіонами та через які йде річка Інгулець.

За даними ОВА, росіяни завозять молодь з інших регіонів для замальовування української символіки в окупованому Херсоні. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему

Останні матеріали