0 0000
Новини

У Гарварді відбулося вручення Шнобелівських премій

У Гарварді відбулося вручення Шнобелівських премій

У Гарвардському університеті відбулася церемонія вручення щорічної Шнобелівської премії, яка присуджується за найбезглуздіші відкриття або дослідження в галузі медицини, фізики, біології, хімії, економіки та інших сферах.

Лауреатом з фізики став французький вчений Марк-Антуан Фардін, який досліджував тіло кішок і прийшов до висновку, що вони можуть вважатися, як твердим тілом так і рідиною, оскільки приймають форму посудини, в якій вони лежать, повідомляє Кореспондент.

В області гідродинаміки премію виграв житель Кореї Хан Джі Вону, який займався питанням кави, а точніше, як її краще принести, щоб не розлити. Вчений прийшов до висновку, що напій найменше буде розливатися, якщо його нести задом на перед.

В економічній сфері премію вручили двом австралійцям, які досліджували, яка може бути зв'язок між виграшем у азартні ігри і обійманням з крокодилом. Вони прийшли до висновку, що люди, які трималися за крокодила не відчуваючи ніяких негативних емоцій, роблять ставки більш високими на відміну від своїх опонентів.

Британські вчені отримали Шнобелівську премію за вивчення питання, чому старших людей великі вуха. А в медицині перемогли французи, які вивчали питання про те, які ділянки мозку відповідають за відразу до сиру.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему