16 Серпня 2022
Новини

За вибухи в Криму може бути відповідальним «елітний український підрозділ» — New York Times

За вибухи в Криму може бути відповідальним «елітний український підрозділ» — New York Times
За ранкові вибухи боєприпасів в окупованому Криму, як зазначає високопоставлений український чиновник, відповідальний «елітний український військовий підрозділ».

Про це повідомляє New York Times, - пише hromadske.

Чиновник поділився інформацією на умовах анонімності. За його словами, підрозділ діє у тилу російських окупантів.

Зазначимо, що New York Times також із посиланням на високопоставленого українського військового писало, що за вибухами на аеродрому у Криму 9 серпня стоять ЗСУ. Українські військові офіційно не підтверджували свою участь.

Нагадаємо, зранку 16 серпня у Джанкойському районі окупованого Криму прогриміли вибухи. Сталося два інциденти: пожежа на трансформаторній станції у Джанкої та вибухи боєприпасів у Майському. 

У міноборони рф підтвердили вибухи боєприпасів. За їхніми даними, займання сталося на майданчику тимчасового зберігання боєприпасів однієї з військових частин. Кажуть, що серйозно постраждалих немає. Триває гасіння пожежі. За словами так званого очільника Криму Сергія Аксьонова, двоє цивільних постраждали, але їхньому життю нічого не загрожує.

З Майського евакуювали приблизно дві тисячі людей. Їх тимчасово розмістили у школах сіл неподалік.

Радник керівника ОП Михайло Подоляк назвав ситуацію в Криму «демілітаризацією в дії». У Повітряних силах ЗСУ кажуть, що інцидент стався через «недотриманням правил протипожежної безпеки». А в міноборони росії називають вибухи «диверсією».

Крім того, російська газета «Коммерсантъ» з посиланням на очевидців пише про нові вибухи на півострові — на військові авіабазі в селищі Гвардійське.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, крим
В тему