16 Серпня 2022
Новини

Скільки техніки росіяни тримали біля Джанкою

Скільки техніки росіяни тримали біля Джанкою
Фото ілюстративне

росіяни розвантажували військову техніку та боєприпаси в районі пошкодженої вибухами залізничної станції Азовське в окупованому Криму, а в районі аеродрому поблизу Джанкою стояли зенітно-ракетні комплекси рф.

Про це інформує СтратКом ЗСУ.

"В районі Джанкоя російські окупанти значно посилили ППО за останній час. Але результат в наявності", - йдеться в повідомленні.

За даними СтратКому ЗСУ, в районі аеродрому поблизу Джанкою розгорнули, за попередніми даними, щонайменше 8 ЗРС С-400, 3 ЗРК С-300, 5 ЗРПК "Панцир-С1". 

Крім того, на аеродромі зосередили 440 ТПК (транспортно- пускові контейнери). 

"Ці ТПК там були сконцентровані в такій кількості не так для захисту повітряного простору, як для відправлення до Херсонської та Запорізької областей, для обстрілів Миколаєва та Запоріжжя. Особливо напередодні та безпосередньо 24 серпня", – йдеться у повідомленні.

"У районі залізничної станції "Азовська" проводилося розвантаження 17 ББМ, 10 САУ "Гвоздика", 7 САУ "Мста-С", 2-х САУ "Піон", 3 од. РСЗВ БМ-21 "Град", а також боєприпасів. І це без урахування того, що вже стояло і нудилося під гарячим кримським сонечком.

Джанкой – це дуже жирна вузлова транзитна ціль. І ця дуже жирна ціль чекала свого часу. Як і інші цілі чекають свого часу. Адже констатуємо знову порушення правил куріння у невстановленому місці", - додають у СтратКом ЗСУ.

Нагадаємо, вранці 16 серпня у районі села Майське Джанкойського району окупованого Криму сталася пожежа на майданчику з боєприпасами, вони детонували. Крім того, вибухами пошкоджено залізницю між між станціями Азовське та Роз'їзд.

У Міноборони рф заявили про диверсію, що завдала шкоди лінії електропередач, електростанції, залізничному полотну, а також житловим будинкам. 9 серпня на військовому аеродромі "Саки" у Новофедорівці сталися вибухи, там росія втратила орієнтовно 9 літаків.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, крим
В тему