16 Серпня 2022
Новини

Судно з зерном для Ефіопії вийшло з «Південного»

Судно з зерном для Ефіопії вийшло з «Південного»
Судно з зерном для Ефіопії вранці 16 серпня вийшло з морського порту «Південний».
Це одна з країн, за оцінками ООН, на межі голоду. Про це повідомляє Міністерство інфраструктури.

На борту судна Brave Commander, застрахованого Всесвітньою продовольчою програмою ООН, 23 тисячі тонн пшениці. Судно прямує до порту Джибуті. Після прибуття туди продовольство направлять споживачам в Ефіопії.

Наразі Мінінфраструктури та ООН опрацьовують можливості нарощування постачань продовольства для соціально незахищених верств населення Африки.

Після підписання так званої зернової угоди з українських портів уже вирушили 17 суден із зерном. На борту було 475 тисяч тонн агропродукції.

ООН називає Ефіопію однією з п'яти країн, яким найбільше загрожує голод. У 2021 році 140 мільйонів людей страждали від голоду. Більшість із цих людей проживали лише у 10 країнах, зокрема й в Ефіопії. За підрахунками ООН, збройний конфлікт у країні, посуха та скорочення продовольчої підтримки загрожує життю 20 мільйонів мешканців Ефіопії.

Нагадаємо, Україна підписала угоду з Туреччиною та ООН про безпечне вивезення зерна через Чорне море. Україна не підписувала жодних документів з росією — рф підписала дзеркальну угоду з Туреччиною та ООН.

Домовленості передбачають розблокування трьох українських портів — «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний» — для вивезення зерна і продовольства. Контроль над портами залишається за українською стороною. У портах перебуватимуть лише судна, які забезпечують експорт зерна та пов'язаних із ним продовольства й добрив. У Туреччині Спільний координаційний центр проводить інспекцію кораблів, що прямують з і до України.

Перше судно з українським зерном після 24 лютого вийшло з Одеського порту 1 серпня. Судно RAZONI під прапором Сьєрра-Леоне 2 серпня досягло узбережжя Туреччини. 3 серпня його оглянула команда, до складу якої входять російські та українські посадовці.

Корабель вирушив до Триполі в Лівані, куди повинен доставити свій вантаж із 26 тисяч тонн кукурудзи. Зараз для товару шукають нового покупця, бо попередній вантажоодержувач від вантажу відмовився через порушення термінів доставки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, одеса, економіка, їжа
В тему

Останні матеріали