16 Серпня 2022
Новини

Виїзд чоловіків без військового досвіду за кордон: Зеленський відповів на петицію

Виїзд чоловіків без військового досвіду за кордон: Зеленський відповів на петицію
Володимир Зеленський зазначив, що скасування обмежень виїзду за кордон чоловіків призовного віку без військового досвіду передбачається після воєнного стану, проте доручив уряду опрацювати це питання.

Про це йдеться у відповіді на петицію.

Автор просить дозволити виїзд за кордон чоловікам 18-60 років, які не мають військового досвіду та є обмежено придатними у воєнний час. «Воювати мають боєздатні люди», — наголошується в петиції, яка вже набрала 27 260 голосів за 25 000 необхідних.

У відповідь президент зазначив, що захист суверенітету і територіальної цілісності держави є справою всього українського народу та обов'язком громадян.

Зеленський зауважив, що в країні оголошена загальна мобілізація, під час якої до ЗСУ залучають і військовозобов’язаних, які не мають військового досвіду та раніше не проходили військову службу, але пройшли підготовку в навчальних військових частинах. Також громадян можуть залучати до робіт, які мають оборонний характер.

Президент додав, що в Конституції закріплене право кожного вільно залишати територію України, проте це право може обмежуватися в умовах воєнного стану.

«Скасування вказаних обмежень передбачається здійснити після завершення дії правового режиму воєнного стану», — зазначив Зеленський. Воєнний стан, як і мобілізацію, в Україні продовжили до 21 листопада.

Водночас президент зазначив, що правила перетинання держкордону та категорії громадян, яким це дозволяється під час воєнного стану, встановлює Кабмін. Тому президент звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням опрацювати порушені в петиції питання і повідомити про результати автору.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: володимир зеленський, війна з Росією, Україна
В тему