16 Серпня 2022
Новини

Із Білорусі росіяни готують масований ракетний удар по Україні

Із Білорусі росіяни готують масований ракетний удар по Україні

На військовий аеродром «Зябровка» рашисти звезли 14 ЗРК C-400, не менше 60 ракет до них, а також масу іншого озброєння.

Про це повідомляє проєкт Беларускі Гаюн. російські окупанти готують масований ракетний обстріл України з білоруської території.

Згідно з даними, отриманими з супутникових знімків, в районі аеродрому, контрольованого росіянами, зараз розташовується 10-14 ЗРК з-400, три РЛС «Каста-2Е2» і «48Я6 Підльот», не менше двох СЗРК «Панцир».

Крім того, на аеродромі зосереджують боєприпаси; в Гомель постійно прилітають російські Іл-76, які привозять ракети для ЗРК.

«Аналіз ситуації на аеродромі доводить, що ймовірність ракетного обстрілу на території України не просто зберігається, а схоже, що йде підготовка до масованого ракетного удару по території України в найближчі тижні. Про це свідчить і те, що з моменту останнього масованого обстрілу – 28 липня – з території білорусі по Україні не випустили жодної ракети» - роблять висновок спостерігачі моніторингового проєкту.

Нагадаємо, окупанти збільшують свої сили в білорусі. Так, нещодавно в білоруському Гомелі знову приземлився військово-транспортний літак російських ПКС Іл-76, який міг привезти чергову партію ракет до комплексів протиповітряної оборони С-300 та С-400, які розміщені росіянами в білорусі.

До речі, воювати проти України погодилося до 13 тисяч колишніх і діючих військових з білорусі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, білорусь
В тему

Останні матеріали