15 Серпня 2022
Новини

Справа про збиття MH17: суд в Гаазі призначив дату винесення вироку

Справа про збиття MH17: суд в Гаазі призначив дату винесення вироку
У справі про збиття малайзійського лайнера MH17 над Донбасом у 2014 році Окружний суд Гааги визначив попередню дату для оголошення вироку — 17 листопада 2022 року.

Про це йдеться у заяві суду. Оголошення вироку триватиме півдня і, ймовірно, засідання відбудеться у другій половині дня.

22 вересня відбудеться ще одне слухання у справі, але це буде формальністю. Засідання триватиме до 5 хвилин. Однак у суді наголошують, що якщо станеться щось важливе для слідства, то дату вироку можуть змінити.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines рейсу «Амстердам-Куала-Лумпур» збили на Донбасі. Усі 298 пасажирів та членів екіпажу загинули.

Менш ніж за місяць після цього сформували Об`єднану слідчу групу (JIT) — і представники органів кримінального розшуку Нідерландів, Малайзії, Австралії, Бельгії та України розпочали розслідування. У Нідерландах триває судовий процес. росія свою причетність до злочину заперечує.

Підсудними є троє росіян та один українець. Міжнародна слідча група вважає причетними до завезення з рф в Україну «Бука», яким збили літак, а також до його вивезення назад у росію:

  • Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) — колишнього «міністра оборони» бойовиків «ДНР», громадянина рф;
  • Сергія Дубінського (Хмурого) — колишнього командира «ГУР ДНР», громадянина рф;
  • Олега Пулатова — колишнього голову «відділу ГРУ ДНР», громадянина рф;
  • Леоніда Харченка — колишнього командира «підрозділу ГРУ ДНР», громадянина України.

Прокуратура вимагає для усіх підсудних довічне ув'язнення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суд, нідерланди, донбас
В тему

Останні матеріали