15 Серпня 2022
Новини

Трьох начальників управлінь СБУ звільнив Зеленський: що відомо

Трьох начальників управлінь СБУ звільнив Зеленський: що відомо

У Києві та Київській, Львівській та Тернопільській областях Володимир Зеленський звільнив начальників управлінь СБУ.

Про це інформують в ОП.

Сергій Зайця звільнили з посади керівника СБУ у Києві та області. На його місце призначили Артема Бондаренка, якого звільнили з посади керівника СБУ у Львівській області.

А Юрія Борейчука звільнили з керівної позиції в СБУ у Тернопільській області.

У липні Зеленський звільняв керівників СБУ у 5 областях: Сумській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській та Полтавській. Частину з них президент перепризначив на посади начальників управлінь СБУ в інших регіонах.

Нагадаємо, Зеленський 18 липня заявив, що в СБУ відбувається кадрова ревізія та вирішується питання щодо звільнення 28 посадовців різного рівня. 19 липня Верховна Рада звільнила керівника СБУ Івана Баканова, а перед тим Зеленський усунув його від виконання обов'язків.

Своє рішення президент пояснив великою кількістю кримінальних справ про держзраду та колабораціонізмом серед правоохоронців, що «ставить серйозні питання до керівників».

Тимчасовим керівником Служби безпеки став Василь Малюк, якого називають наближеним до заступника керівника ОП Олега Татарова.

Крім Баканова, Рада звільнила генпрокурорку Ірину Венедіктову. Її планують призначити на посаду посла України у Швейцарії. Про призначення Баканова на нові посади у владі не заявляли.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, сбу, київ, львів, тернопіль
В тему