15 Серпня 2022
Новини

Мінометні обстріли Сумщини та атака по Харківщині: ситуація в областях України

Мінометні обстріли Сумщини та атака по Харківщині: ситуація в областях України

Низка регіонів на сході та півдні України, а також біля кордонів із росією зазнали обстрілів у ніч проти 15 серпня.

Про це йдеться у зведенні обласних адміністрацій.

Сумщина: зранку 15 серпня з мінометів обстріляли Середино-Будську громаду: щонайменше 15 прильотів. Обстріл триває з 7 ранку. За 14 серпня було понад 100 прильотів по Білопольській, Есманській, Юнаківській, Хотіньській громадах.

Дніпропетровщина: окупанти вдарили по Синельниківському та Нікопольському районах. З «Градів» обстріляли Нікополь: є руйнування цехів, складів та адмінбудівель на промисловому підприємстві. Без постраждалих.

У Марганецькій громаді після обстрілів без руйнувань і постраждалих. У Покровській громаді пошкоджено підприємство енергетичної інфраструктури.

У Синельниківський район прилетіли чотири ракети. Зруйнований об’єкт соціальної інфраструктури. Одну російську ракету над областю збили.

Харківщина: із російського Бєлгорода вночі випустили понад 10 ракет у напрямку області. У Харкові влучили в одне з цивільних підприємств, виникла пожежа. Без постраждалих. 

Декілька ракет влучили у Мерефі: снаряд влучив у землю на території підприємства. Пошкоджено об'єкт інфраструктури та промислову будівлю. Також ракетний удар був у Чугуєві.

Упродовж 14 серпня російські війська обстрілювали з артилерії Харківський, Чугуївський, Богодухівський та Ізюмський райони області. Пошкоджені приватні будинки, господарчі споруди, промислові об'єкти та об'єкти інфраструктури.

Луганщина: на лінії фронту росіяни активніше застосовують штурмову та армійську авіацію: з повітря обстріляли три населених пункти. Також випустили сім ракет. Уночі сім разів працювала ствольна артилерія росіян. Чотири рази окупанти обстрілювали область з реактивних систем залпового вогню, шість — із мінометів. росіяни здійснили чотири танкові наступи.

Донеччина: вночі обстріляли Костянтинівку, два мікрорайони Слов'янська, зокрема центральну частину. Масований артобстріл старої частини та центру Авдіївки. 

За добу з артилерії, РСЗВ «Смерч», «Град», ЗРК «С-300» обстріляли Миколаївку, Бахмут, Вугледар, Красногорівку, Авдіївку, Костянтинівку, Велику Новосілку, Андріївку, Райгородок, Нью-Йорк, Галицинівку, Карлівку, Первомайське, Ласточкине та Георгіївку.

Пошкоджено 3 багатоповерхівки, 28 приватних житлових будинків, приміщення Слов’янської ТЕС, фільтрувальна станція КП «Вода Донбасу», 2 цивільних автомобілі, гараж та ангар. За добу загинули троє цивільних, ще 13 — поранені.

Миколаївщина: вночі Миколаїв був під обстрілами: пошкоджено заклад освіти: у ньому обвалилась частина будівлі. Крім того, пошкоджено готель на околиці міста. Попередньо, без жертв та постраждалих.

Також вночі обстріляли села Котляреве та Поляна. В останньому пошкоджені житлові будинки й гаражі. Упродовж 14 серпня обстріли за межами села Широке. Пошкоджені сільгоспбудівлі в домогосподарствах. Під постійним вогнем населені пункти Березнегуватської громади, що на лінії зіткнення.

Херсонщина: жителі Херсона чули автоматні черги, а у ніч на 14 серпня був черговий удар ЗСУ по Антонівському мосту. Ситуація залишається складною в усій області. Тривають перевірки гаражів та квартир херсонців.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему