15 Серпня 2022
Новини

Війна в Україні «відволікає увагу від голоду», - Папа Римський

Війна в Україні «відволікає увагу від голоду», - Папа Римський

На думку Папи Римського Франциска, світ повинен негайно кинутися на допомогу голодуючому Сомалі.

Він заявив, що війна в Україні нібито відволікає увагу від голоду в деяких країнах. Про це повідомляє Reuters з посиланням на виступ понтифіка 14 серпня перед туристами та паломниками на площі Ватикану.

«Люди цього регіону, що й так живуть в дуже небезпечних умовах, зараз знаходяться в смертельній небезпеці через посуху... На жаль, війна відвернула увагу, але це цілі, що вимагають максимальної відданості – боротьба з голодом, охорона здоров'я, освіта» - заявив він, додавши, що сподівається на допомогу Сомалі з боку міжнародних організацій.

Нагадаємо, що саме через вторгнення росії в Україну 40 млн осіб позбулися продовольчої безпеки. Найбільше страждають країни Африки на південь від Сахари.

У 2021 році до 828 мільйонів осіб по всьому світу страждали від голоду. Це приблизно на 46 млн більше, ніж у 2020 році, і на 150 млн більше, ніж до початку пандемії коронавірусу.

Дев'ять з десяти українців можуть зіткнутися з бідністю і крайньою економічною вразливістю, якщо війна з росією затягнеться протягом наступного року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, папа римський
В тему

Останні матеріали