12 Серпня 2022
Новини

У Криму на аеродромі вибухнули чотири склади боєприпасів

У Криму на аеродромі вибухнули чотири склади боєприпасів
Чотири склади боєприпасів на аеродромі в Новофедорівці, що в окупованому Криму, вибухнули 9 серпня. 

Про це йдеться у щоденному звіті британської розвідки. Однак імовірно, що попри пошкодження аеродром все ще придатний до використання.

Що стало причиною вибухів, у розвідці не знають. Але великі грибоподібні хмари на відео очевидців, схоже, стали наслідком детонації чотирьох складів боєприпасів. Під час вибухів були знищені або серйозно пошкоджені п'ять винищувачів-бомбардувальників Су-24 FENCER і три багатоцільові літаки Су-30 FLANKER H.

Зона для розгону літаків зазнала серйозних пошкоджень, проте аеродром, ймовірно, залишається придатним до експлуатації. Втрата восьми бойових літаків становить незначну частку від загального парку літаків, доступних росії для підтримки війни.

«Насамперед Саки використовувалися як база для авіації Чорноморського флоту росії. Спроможність морської авіації флоту зараз значно гірша. Це інцидент, імовірно, змусить російську армію переглянути своє ставлення до загрози. Схоже, раніше Крим вважався безпечним тилом», — йдеться у звіті.

Нагадаємо, біля населеного пункту Новофедорівка в окупованому Криму 9 серпня прогриміли декілька вибухів на території військового аеродрому. У міноборони росії розповідають, що сталася детонація декількох авіаційних боєприпасів на аеродромі «Саки» і заперечують причетність до вибухів українських сил. Там також заперечують втрату літаків.

Міноборони України повідомляло, що не може встановити причину займання, яке призвело до вибухів. Проте Повітряні сили ЗСУ розповіли, що в Сакському районі знищені 9 російських військових літаків.

CNN з посиланням на супутникові знімки розповідає, що на аеродромі знищено щонайменше сім російських військових літаків. Тож росія схоже, зазнала найбільших втрат в авіації за один день із час Другої світової війни.

The New York Times із посиланням на високопоставленого українського військового пише, що за вибухами у Криму стоять саме ЗСУ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, крим
В тему

Останні матеріали