12 Серпня 2022
Новини

У Харкові росіяни обстріляли виш

У Харкові росіяни обстріляли виш
По Слобідському району Харкова у ніч проти 12 серпня російсько-окупаційні війська завдали ракетного удару. 

Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури. Внаслідок обстрілу зруйновано та суттєво пошкоджено корпуси одного з закладів вищої освіти.

Там наголошують, що будь-які військові об?єкти на території закладу освіти відсутні. За попередніми даними, обстріл здійснювався ракетами С-300 з території Бєлгородської області росії.

Правоохоронці відкрили справу за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

За даними Офісу генерального прокурора, через бомбардування та обстріли збройними силами рф в Україні вже пошкоджено 2 321 заклад освіти. З них 286 зруйновано повністю.

За даними голови обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, минулої ночі росіяни завдали ракетних ударів по Харкову. Із Бєлгорода вони випустили одразу чотири ракети. У закладі освіти пошкоджено їдальню та овочеві склади.

Водночас у Новобаварському районі міста ракета влучила в полотно дороги поруч з адміністративною будівлею. Осколки пошкодили фасад. Приліт ще однієї ракети зафіксували в Київському районі. Минулося без постраждалих.

Цієї ночі удари окупантів зафіксували в селі Циркуни та між Циркунами та Черкаськими Тишками в Харківському районі. Наслідки встановлюються.

До слова, протягом минулої доби, 11 серпня, окупанти обстрілювали Чугуївський, Харківський, Ізюмський та Лозівський райони. Зокрема, масовано обстрілювали Циркуни. Внаслідок цього пошкоджені приватні будинки та господарчі споруди, виникли пожежі.

В Ізюмському районі внаслідок обстрілів горіло 2 500 тонн сіна. У Лозівському районі сталися лісові пожежі та горіла трава.

За даними екстреної медичної допомоги, протягом доби дві людини постраждали у Циркунах — 58-річна жінка та 62-річний чоловік, стан — середній. 62-річний чоловік отримав легкі поранення в Дергачівській громаді.

У Куп’янському районі 54-річний тракторист підірвався на міні, стан — середній. У Золочівській громаді чоловік 23 років отримав поранення, 51-річна жінка загинула.

Бойові дії тривають. Українські бійці тримають позиції та завдають ударів у відповідь. Після нещодавніх невдалих спроб штурму ворог зараз намагається поповнити свої втрати у живій силі та техніці.

Крім того, українські сили протиповітряної оборони збили над Харківською областю дві ракети «Калібр», випущені росіянами з акваторії Каспійського моря.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: харків, війна з Росією
В тему

Останні матеріали