11 Серпня 2022
Новини

Українські території, де природних ресурсів на щонайменше $12,4 трлн, захопила росія

Українські території, де природних ресурсів на щонайменше $12,4 трлн, захопила росія
Території України, де вугільних, газових і нафтових родовищ, а також металів та мінералів на щонайменше 12,4 трильйона доларів, окупувала росія.

Про це повідомляє The Washington Post із посиланням на канадську аналітичну компанію SecDev.

На українських офіційних ресурсах наразі немає інформації про родовища природних ресурсів: ці дані прибрали на початку весни заради безпеки. Як вказує WP, в Україні були поклади 117 зі 120 найбільш широко використовуваних мінералів і металів.

За оцінками аналітиків, під окупацією росії опинились 63% вугільних родовищ України, 11% — нафтових родовищ, 20% — родовищ природного газу, 42% — металів і 33% — рідкісноземельних та інших важливих мінералів, зокрема літій. Це стосується українських територій, які рф окупувала у 2014 році та у 2022 році з початку повномасштабної війни.

Аналітики та керівники української гірничодобувної та сталеливарної промисловості зазначають, що з весни 2022-го рф захопила: 41 родовище вугілля, 27 родовищ природного газу, 14 ділянок із пропаном, 9 родовищ нафти, 6 родовищ залізної руди, два — титанової руди, два — цирконієвої руди, по одному родовищу стронцію, літію, урану і золота, а також значні поклади вапняку.

Очільник Державної служби геології та надр України Роман Опімах зазначив, що уряд все ще оцінює, як війна вплинула на мінеральні ресурси. Проте, за його словами, економічні втрати більші, ніж озвучили аналітики SecDev.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, економіка, Україна
В тему