11 Серпня 2022
Новини

Вибух на білоруському аеродромі: опублікували відео

Вибух на білоруському аеродромі: опублікували відео

Відео вибуху в районі аеродрому "Зябрівка" поблизу Гомеля показало видання "Беларускі Гаюн".

Про це пишуть "Білоруські Гаюн", який відслідковує пересування російської військової техніки на території Білорусі, та "Зеркало".

"Видно чіткий великий спалах, не схожий на "загоряння двигуна". За уточненими даними, спалахи та вибухи в районі аеродрому "Зябрівка" почалися близько 00:20 11 серпня, що вже саме собою повністю спростовує інформацію Міноборони білорусі", - зазначають у "Беларускому Гаюні".

Повідомляється, що відео зняли вночі 11 серпня на відстані близько 20-25 км від аеродрому.

Усього зафіксували не менше 8 спалахів. Наголошується, що встановити зв'язок спалахів/вибухів із будь-якими навчаннями бройних сил рб також поки не вдалося.

Видання "Зеркало" спробувало уточнити інформацію у пресслужбі Генштабу ЗСУ та на самому аеродромі. У Зябрівці відповіли, що "ніхто ні на кого не нападав", а в пресслужбі Генштабу заявили, що не можуть прокоментувати цю ситуацію.

"Беларускі Гаюн" нагадав, що на аеродромі у Зябрівці дислокується угруповання ЗС рф із великою кількістю техніки: близько 10 одиниць ЗРК С-400 "Тріумф", дві одиниці ЗРГК "Панцир", а також ОТРК "Іскандер". Крім цього, прикопані танки та БМП.

Журналісти припускають, що причиною вибухів могли стати:

  • нічні тренування ВПС та ППО зі стріляниною (але Міноборони білорусі не говорить про це),
  • по аеродрому могли завдати ударів, щоб знищити комплекси ЗРК/ЗРГК, які там дислокуються,
  • відпрацьовували збиття БПЛА за допомогою ППО (але журналісти наголошують, що Міноборони білорусі про це мовчить),
  • помпаж авіадвигуна (але в Зябрівці немає літаків, у яких цей ефект міг би бути настільки яскраво виражений, а вертолітний практично непомітний).

Нагадаємо, в ніч на четвер з'явилися повідомлення, що в районі аеродрому "Зябрівка", який знаходиться недалеко від білоруського міста Гомель, було чути вибухи та видно спалахи.

Згодом Міністерство оборони Білорусі озвучило офіційну версію нічних вибухів та спалахів на військовому аеродромі "Зябрівка" – це нібито загоряння "однієї з одиниць техніки".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, білорусь
В тему