11 Серпня 2022
Новини

Що в Україні цього року здорожчає найбільше

Що в Україні цього року здорожчає найбільше

Інфляція після зльоту 2022-го на 31% наступного року може становити 20,7%.

Рекордна інфляція виникне насамперед за рахунок здорожчання продуктів (овочі, фрукти, крупи). Однак наступного року ситуація на краще не зміниться. Про це пише obozrevatel.

2023 року, згідно з оцінками, які є у розпорядженні видання, ціни зростуть на 20,7%, а 2024 року ще на 9,4%. За наступні три роки кумулятивний рівень зростання цін становитиме 61,1%. Це призведе до масової бідності, насамперед постраждають пенсіонери. І справа не тільки в тому, що купівельна спроможність виплат знизиться, вони також в умовах кризи на ринку праці не зможуть знайти роботу.

Крім того, падіння ВВП цього року становитиме 33,4%. Дуже плавне відновлення розпочнеться від наступного року і становитиме лише 5,5%.

Раніше у Міжнародному валютному фонді заявили, що світова економіка перебуває у найгіршому стані за останніх 80 років. У фонді вважають, що причинами такого стану стали повномасштабна війна росії проти України, пандемія коронавірусу та загроза зміни клімату через глобальне потепління. Через це у всьому світі зросла інфляція, ціни на харчування та енергоносії.

У МВФ також наголосили, що криза насамперед позначиться на найбільш закредитованих країнах і компаніях, яким доведеться розбудовувати нові ланцюжки постачання. Її негативні наслідки також відчують всі без винятку категорії населення. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією, їжа, економіка
В тему

Останні матеріали