10 Серпня 2022
Новини

Українське зерно, крадене росіянами, перевозять 87 суден

Українське зерно, крадене росіянами, перевозять 87 суден

Крадене російськими окупантами зерно з України перевозять 87 суден.

Про це інформує надзвичайний і повноважний посол України в Лівані Ігор Осташ під час брифінгу у медіацентрі "Україна " 10 серпня.

"Працює злочинна система, яка постійно перевозить крадене зерно з України. Це може бути через Туреччину, це може бути напряму до Сирії, це може бути до інших країн Близького Сходу.

Але це така оборудка злочинна в якій беруть участь, звичайно, росіяни, окупаційні війська росії в Україні. Звичайно, сирійські, російські, в основному, судна, і не тільки", - зазначив він.

За словами посла, дуже важливо звертатися до міжнародного морського права. Тому що практично весь час ці судна, які завантажуються в Криму, та йдуть такими злочинними маршрутами, виключають свої AIS, транспондери, маячки, для того, щоб бути невидимими.

Тобто це сигналізує про нелегальну роботу і нелегальний бізнес, коли є спроба щось приховати, уникнути відповідальності.

"Тому очевидно є пропозиція пропрацювати серйозно усі ці правила, які існують в рамках Міжнародної морської організації, з тим щоб спробувати тут поставити певні перепони", —  наголосив Осташ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, економіка
В тему