10 Серпня 2022
Новини

У Криму знищили дев'ять літаків росіян, - Повітряні сили

У Криму знищили дев'ять літаків росіян, - Повітряні сили
У Сакському районі Криму, де були вибухи на військовому аеродромі, Повітряні сили ЗСУ підтвердили те, що знищено 9 літаків.

Про це Повітряні сили повідомили у Facebook.

«Саки! Мінус дев'ять літаків окупантів», — написало відомство, коментуючи загальну кількість втрат окупантів за минулу добу. Втім, це відомство не уточнило, що стало причиною знищення літаків. Напередодні Міноборони повідомляло, що не може встановити причину займання, яке призвело до вибухів на території військового аеродрому в Криму.

Речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат в етері телемарафону розповів, що з аеродрому у Сакському районі щодоби злітали літаки. Це допомагало окупантам фактично цілодобово патрулювати повітряний простір біля України, змінюючи лише літаки та екіпажі.

«Будь-який аеродром, виведений з ладу, — це добре. А ще якщо додатково там знищено з десяток літаків, то це буде справжня невеличка перемога», — розповів Ігнат.

Він уточнив, що за вибухом із відео можна зрозуміти, що у Сакському районі уражений склад авіаційного озброєння, тому що там була сильна детонація. Серед літаків, які були на аеродоромі, Ігнат назвав Су-30 СМ, Су-24 та Іл-76.

Нагадаємо, біля населеного пункту Новофедорівка в окупованому Криму 9 серпня прогриміли декілька вибухів на території військового аеродрому. В міноборони росії повідомили, що сталася детонація декількох авіаційних боєприпасів на аеродромі «Саки». Хоча The New York Times із посиланням на високопоставленого українського військового пише, що за вибухами у Криму стоять ЗСУ.

У Сакському районі оголосили евакуацію населення. російські медіа заявляли про приблизно 30 евакуйованих із будинків поряд з аеродромом. Їх мають розселити у пансіонатах і готелях.

Також у росії повідомили про 12 поранених та 1 загиблого внаслідок вибухів. Окупаційний «глава» Криму Сергій Аксьонов заявив, що «ситуація локалізована та перебуває під контролем».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна, крим
В тему