9 Серпня 2022
Новини

Україною через нафтопровід «Дружба» росія не експортуватиме нафту

Україною через нафтопровід «Дружба» росія не експортуватиме нафту
Через південну частину нафтопроводу «Дружба» росія з початку серпня призупинила експорт нафти Україною.

Країна пішла на це через проблеми, пов’язані з платою за транзит. Про це пише Reuters із посиланням на два джерела.

За даними джерел, платіж від російського трубопровідного монополіста «Транснефть» українському оператору трубопроводів «Укртранснафта» не надійшов.

російські ЗМІ цитують заяву прессекретаря, радника президента «Транснефти» ігоря дьоміна, який заявив, що «Транснефть» 4 ??серпня зупинив транзит російської нафти через Україну нафтопроводом «Дружба».

Транзит нафти через білорусь у напрямку Польщі та Німеччини триває. Як уточнив дьомін, українська компанія надає послуги з транспортування нафти на умовах повної передоплати.

«При здійсненні платежу за транзит територією України кошти повернули на рахунок ПАТ «Транснефть». «Газпромбанк», який обслуговує платежі, повідомив нас, що платіж повернений у зв'язку з набранням регламенту Євросоюзу, тобто сьомого пакету санкцій», — зазначив він.

Посадовець додав, що про те, що платіж неможливо здійснити, він поінформував міненерго росії, російських вантажовідправників, які постачали ресурси у напрямку цих трьох країн, та «Укртранснафту». Українська компанія наразі не коментувала цю ситуацію.

Південною гілкою нафтопроводу «Дружба», що проходить через територію України, постачання нафти здійснювалося у напрямку європейських нафтопереробних заводів Угорщини, Словаччини та Чехії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: нафта, росія, війна з Росією
В тему