9 Серпня 2022
Новини

Підготовка росіянами трибуналу над бійцями «Азову»: коментар родин захисників

Підготовка росіянами трибуналу над бійцями «Азову»: коментар родин захисників
Фото ілюстративне
Фейковий трибунал над українськими військовополоненими закликає завадити провести російським окупантам асоціація сімей захисників «Азовсталі».

Вони звернулися до міжнародних організацій. Про це йдеться в повідомленні асоціації в Telegram.

«Асоціація родин захисників "Азовсталі" звертається до Президента України Володимира Зеленського, до всіх міжнародних організацій, зокрема гарантів безпеки захисників «Азовсталі» — Міжнародного комітету Червоного Хреста та ООН, з проханням втрутитися у цей театр абсурду, засудити та завадити проведенню фейкових трибуналів, які загрожують бійцям полку "Азов"», — йдеться в заяві.

Зазначимо, що протягом останньої доби в соцмережах поширюють інформацію про те, що окупанти готуються до проведення «міжнародного трибуналу» над бійцями полку «Азов» — захисниками Маріуполя та «Азовсталі». Раніше в Маріупольській міськраді повідомляли про плани росіян провести самосуд над українськими захисниками у місцевій філармонії.

Водночас родичі оборонців Маріуполя закликали українців перевіряти інформацію, яку ті поширюють в соцмережах, і не вірити всім «гучним» постам з фейковою інформацією. 

«Наш ворог підступний — усі вкиди він робить із призначенням подальшої дискредитації «Азову» і введення аудиторії у свою підлу оману. Сьогодні з подібною неправдивою інформацією зібрав понад 170 тисяч вподобань в Інстаграмі. Водночас реальні новини про захисників "Азовсталі" не збирають і десятої частини такої підтримки. Пам'ятайте про медіагігієну та шукайте правду в надійних джерелах!» — заявили в асоціації.

Рідні захисників «Азовсталі» також наголосили, що «міжнародний трибунал» не можливий у псевдореспубліці, яку не визнають у світі.

«Готується пропагандистське шоу, і де б воно не було — в Донецьку чи Маріуполі, воно не буде визнано ніким притомним у світі. Військовослужбовці України, які виконували визначені державою і законом обов’язки на території України, не можуть бути осудженими іншими державами, тим паче ніким не визнаними псевдодержавами. Такий "трибунал" не матиме жодної сили в правовому полі України», — йдеться в заяві.

В асоціації додали, що «показові шоу з судами та трибуналами» суперечать загальновизнаним міжнародним законам про поводження з військовополоненими.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, маріуполь
В тему