8 Серпня 2022
Новини

На Херсонщині викрили чиновників-колаборантів: що вони робили

На Херсонщині викрили чиновників-колаборантів: що вони робили

На Херсонщині колаборанти зривали посівну, допомагали росіянам облаштовувати позиції та "створювали позитивний імідж" окупаційної влади.

Про це інформують в СБУ та джерела УП в правоохоронних органах.

За інформацією слідства, директор Херсонського водоканалу Віктор Скобліков розпорядився відправити спецтехніку на підмогу російській армії. Завдяки цьому загарбники змогли облаштувати оборонні позиції навколо обласного центру. Скобліков також змушував своїх підлеглих брати участь у масовках для російського окупаційного режиму. 

Нагадаємо, наприкінці липня окупаційна влада у Запорізькій області «видала наказ» про створення так званих виборчих комісій для проведення «референдуму». Крім того, місцевих жителів запрошують допомогти в організації.

За попередніми даними, псевдореферендум про «входження до складу рф» запланований на вересень. Українська влада попереджає, що дії окупантів юридично нікчемні, а за співпрацю з ворогом передбачена кримінальна відповідальність.

Розвідка повідомляла, що у тимчасово окупованих великих населених пунктах південної частини Запорізької області представники окупаційної влади шукають колаборантів, які будуть створювати «масовку» на так званих спонтанних акціях на підтримку «референдуму».

У співпраці з окупантами підозрюють Оксану Міняйло, яка обійняла посаду виконуючої обов’язки головного лікаря Білозерського центру первинної медико-санітарної допомоги. Зокрема, вона пообіцяла "старанно працювати над створенням позитивного іміджу окупаційної влади", а також запропонувала працевлаштувати лікарів з рф та Криму. Обидвом чиновникам оголосили про підозру за держзраду. 

СБУ також вручила підозру правоохоронцю Єгору Кузакову, який отримав посаду начальника Новокаховського відділу по боротьбі з економічними злочинами. За інформацією слідства, він активно працював для зриву посівної кампанії на Херсонщині, а також тероризував фермерські господарства. Його судитимуть за колабораційну діяльність. 

"У розпал посівної він зухвало вилучав у них насіннєвий матеріал і мінеральні добрива. Обґрунтовував свої дії нібито недотриманням з боку фермерів умов зберігання добрив та збіжжя", - йдеться в повідомленні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: херсон, війна з Росією
В тему