6 Серпня 2022
Новини

«Приїдуть ракети ATACMS...»: якою буде наступна мета ЗСУ після Кримського мосту

«Приїдуть ракети ATACMS...»: якою буде  наступна мета ЗСУ після Кримського мосту

Наступною метою після знищення Кримського моста для Збройних сил України має бути взяття під вогневий контроль Перекопського перешийка.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов.

"Не перебити його, а взяти під вогневий контроль. І це не просто бажання чи необхідність, це мета. І якщо ми говоримо, що Кримський міст – це мета номер один, то цей перешийок – це мета номер два. Взяти його під вогневий контроль", – зазначив він.

При цьому Жданов додав, що Росія боїться, що ЗСУ зайдуть у Крим після звільнення Херсона і дійдуть до перешийка.

Криму немає загальновійськових частин, там 22-й корпус берегової оборони, ми його громимо, командний пункт позавчора накрили саме цього корпусу. Це кримський корпус, який дислокується у Криму, ми його накрили, він весь на Херсонському напрямку", – заявив експерт.

"Я припускав, що там ще берегові частини – ні, там тільки частини військово-морського флоту залишилися, більше нічого немає. Так що, це мета номер два – взяття під вогневий контроль", – додав Жданов.

За його словами, на цей час ЗСУ, на жаль, не дістають туди ракетами.

"От якщо приїдуть ракети ATACMS для HIMARS і M270, то тоді так. 300 кілометрів дальність пуску, і ми можемо прямо з Миколаєва шарашити по цих перешийках, перекопах, особливо – по об'єктах інфраструктури, які там знаходяться", – пояснив експерт.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, крим, війна з Росією, збройні сили україни
В тему