4 Серпня 2022
Новини

Обстріл прикордонних громад Сумщини й Чернігівщини: ситуація в регіонах

Обстріл прикордонних громад Сумщини й Чернігівщини: ситуація в регіонах
Низка регіонів України біля кордону з росією та біля лінії зіткнення в ніч проти 4 серпня опинилися під обстрілами.

Про це йдеться у зведенні обласних адміністрацій.

Запорізька область: вночі були «прильоти» в обласному центрі й у Запорізькому районі. Інформація щодо наслідків наразі уточнюється.

Сумщина: сьогодні зранку — мінометні обстріли Путивльської та Краснопільської громад. Попередньо, без втрат і руйнувань.

За минулу добу росіяни здійснили 6 обстрілів прикордонних Краснопільської, Миропільської та Юнаківської громад області.

Чернігівщина: за минулу добу були 4 обстріли прикордонних територій. Із них 2 — вночі, по територіях біля сіл Новгород-Сіверського району. Без втрат та руйнувань.

Дніпропетровщина: ворог обстріляв з «Градів» два райони — Нікопольський та Криворізький. Попередньо, без постраждалих. Один будинок знищений, майже 50 — пошкоджені.

На трьох місцевих підприємствах пошкоджені будівлі та транспорт. У місті перебита лінія електропередач. Кілька тисяч містян залишилися без світла.

У Криворізькому районі ворог ударив з «Ураганів» по двох громадах — Широківській та Карпівській. У Широкому є руйнування житла. Пораненій жінці надали допомогу.

Харківщина: вночі зафіксовано 4 пуски ракет (імовірно, ЗРК С-300) з напрямку Бєлгорода по Харкову. Дві ракети влучили в промисловий об’єкт Немишлянського району. Ще дві — попередньо, в Індустріальний район. Дані щодо наслідків з’ясовуються. Постраждалих немає.

По області обстрілювали Чугуївський, Харківський, Ізюмський райони. У Чугуєві були влучання в п’ятиповерховий житловий будинок. У Харківському районі — кілька влучань на території приватних домоволодінь. Протягом доби по області госпіталізували 4 цивільних, одна людина загинула.

Луганщина: протягом минулої доби ворог випустив три ракети, п’ять разів застосував ствольну артилерію, ще п’ять – реактивну. Атаки ворога підтримувалися мінометними та танковими обстрілами. У районах восьми населених пунктів росіяни бомбардували з повітря.

Продовжується насильницька мобілізація на тимчасово окупованих територіях. За наявною інформацією, лише у Старобільську цього тижня росіяни відправили на фронт приблизно 80 чоловіків.

Донеччина: зранку були інтенсивні обстріли Мар'їнки та Красногорівки. Обстріл центральної частини Авдіївки. Бої в районі селища Піски тривали майже всю ніч. Вночі — ракетний удар та артобстріл опорної школи в селищі Очеретине.

Населені пункти, які потрапили під обстріли за минулу добу: Авдіївка (житловий сектор, кемпінг, адмінбудівля), Бахмут (житловий сектор), Сіверськ (житловий сектор), Часів Яр (поле), Соледар (житловий сектор), житлові сектори в селах Шевченко, Ласточкіне, Бахмутське, Георгіївка.

Область залишається без газу і частково без води й електрики. Триває евакуація населення. Упродовж доби — 3 загиблих і 5 поранених по області.

Миколаївщина: сьогодні приблизно о 04:00 та після 06:00 у Миколаєві пролунали потужні вибухи. Під обстріли потрапили два райони міста.

За попередньою інформацією, пошкоджено житлові будинки, внаслідок потрапляння боєприпасів та їхніх уламків виникла пожежа. Попередньо, без жертв та постраждалих. Детальна інформація щодо наслідків обстрілів уточнюється.

Сьогодні вночі також були обстріли села Явкине Баштанської громади. Попередньо, без жертв. Суттєвих пошкоджень немає.

Херсонщина: ситуація залишається напруженою. Протягом доби на території області тривали бойові дії, вибухи було чутно практично в усіх громадах.

У Кочубеївській громаді внаслідок обстрілу росіянами поранені двоє місцевих жителів. Майже щодня є поранені в інших громадах Бериславського району. Більшість окупованих сіл значно пошкоджені, а звільнені села практично знищені.

Продовжують надходити повідомлення про викрадення людей. Окупанти викрали голову Горностаївської громади на Херсонщині Сергія Ляхна — напередодні він відмовився від співпраці з ними. На своїх пропагандистських ЗМІ окупанти продовжують анонсувати проведення референдуму.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему