3 Серпня 2022
Новини

На Черкащині затримали ексочільника регіональної фракції ОПЗЖ

На Черкащині затримали ексочільника регіональної фракції ОПЗЖ
Помічника нардепа та ексочільника фракції «Опозиційна платформа — за життя» до її заборони у Черкаській міській раді затримали правоохоронці. 

Він виправдовував російську збройну агресію та хотів очолити окупаційну адміністрацію на Черкащині. Про це повідомляють Офіс генпрокурора та СБУ.

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення чоловік не виходив зі складу ОПЗЖ, навпаки — активно залучав нових однодумців до політсили. Він виправдовував і визнавав законними дії росії та сподівався на перемогу рф. Також дії окупантів схвалювала дружина політика, їй теж повідомили про підозру.

Зокрема серед власного оточення помічник депутата та дружина:

  • стверджували, що війна, розв’язана рф в Україні, — це суто внутрішній громадянський конфлікт; 
  • заперечували завдання авіаударів рф по мирних містах, зокрема по Черкасах;
  • заперечували вчинення жорстоких злочинів військовими рф, поширювали фейки, що до них причетні ЗСУ;
  • обурювались обміну українських військовополонених, зокрема полку «Азов».

Вони, за даними слідства, вважали недоцільним давати відсіч ворогу, чекали на окупацію міста і засуджували діяльність військово-політичного керівництва України.

Однак згодом політик із дружиною вирішив іммігрувати до США. В СБУ кажуть, що затримали депутата напередодні виїзду. Під час обшуку вилучили квитки на міжнародний рейс, мобільні телефони та комп'ютерну техніку.

Обом оголосили підозри за фактом виправдання збройної агресії росії проти України (ч. 1, ч. 3 ст. 436-2 ККУ). Їм може загрожувати від 5 до 8 років за ґратами з конфіскацією майна або без такої.

За даними наших джерел у правоохоронних органах, ідеться про черкаського депутата Олександра Замирайла. Він був помічником депутата від ОПЗЖ Василя Німченка.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: черкаси, війна з Росією, сбу
В тему