3 Серпня 2022
Новини

Експорт українського зерна: судно Razoni пройшло інспекцію

Експорт українського зерна: судно Razoni пройшло інспекцію

Інспекцію суховантажного судна RAZONI - першого судна, яке пройшло "зерновим коридором" з Одеси, завершили представники росії, України, Туреччини та ООН.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Anadolu. Інспекцію провели 3 серпня в районі Румеліфенери поблизу Стамбула.

У Міноборони Туреччини повідомили, що судно пройде через турецькі протоки і візьме курс до порту призначення - Тріполі на півночі Лівану. В оборонному відомстві розповсюдили фотографії роботи групи, яка інспектувала судно під прапором Сьєрра-Леоне протягом півтори години.

Нагадаємо, 2 серпня Міністерство оборони Туреччини підтвердило прибуття зерновоза RAZONI з українським збіжжям – першого судна, яке вирушило в межах "зернової угоди" між Україною, Туреччиною, ООН і росією.

1 серпня вранці міністр інфраструктури України повідомив, що з Одеси відчалило судно RAZONI під прапором Сьєрра-Леоне з 26 тис. тонн української кукурудзи.

Це вперше від початку повномасштабного російського вторгнення зерновоз вирушив з одеського порту. Це стало можливо завдяки досягнутим у Стамбулі домовленостям за посередництва Туреччини і ООН.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба назвав вихід першого корабля "днем полегшення для світу".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, туреччина
В тему

Останні матеріали