3 Серпня 2022
Новини

Обстріл житлових секторів на Донеччині й пошкоджений дитсадок на Дніпропетровщині: ситуація в регіонах

Обстріл житлових секторів на Донеччині й пошкоджений дитсадок на Дніпропетровщині: ситуація в регіонах
Низка регіонів України біля кордону з росією та біля лінії зіткнення в ніч проти 3 серпня опинилися під обстрілами.

Про це йдеться у зведенні обласних адміністрацій.

Сумщина: зранку артобстріл Краснопільської громади. Інформація про жертв і руйнування уточнюється. Упродовж 2 серпня росіяни обстріляли прикордонні Есманську, Хотінську та Середино-Будську громади, без жертв і руйнувань.

Чернігівщина: вночі обстріляли територію біля села у Новгород-Сіверському районі. Без жертв та руйнувань.

Дніпропетровщина: уночі з артилерії обстріляли дві громади Криворізького району. В Апостолівській громаді без жертв та руйнувань. У селі Велика Костромка (Зеленодольська громада) пошкоджені дитячий садок та церква. Перебита лінія електропередач. Село без світла.

Харківщина: зранку декілька ударів по Харкову, руйнувань зазнали інфраструктурні та промисловий об‘єкти у Новобаварському та Холодногірському районах. Постраждалих немає.

В області обстріляли Богодухівській та Чугуївський район. У першому районі горіли складські приміщення фермерського господарства та приватний будинок. У другому — складське приміщення ліцею.

Луганщина: вночі завдали 3 мінометних обстрілів, 6 — з реактивних систем залпового вогню. Авіаударів завдали біля вісьмох населених пунктах, що на адмінмежі Луганщини та Донеччини. росіяни проводять чисельні атаки одночасно з різних сторін. За 2 серпня українські бійці відбили дев’ять спроб штурму окупантів.

Донеччина: упродовж доби обстрілювали з танків, мінометів, артилерії, РСЗВ «Град»: Авдіївку (житловий сектор, гаражний та садовий кооперативи); Бахмут (житловий сектор); Карлівку (дачний кооператив); Красногорівку (житловий сектор); Мар’їнку (житловий сектор); с. Піски (житловий сектор).

За доби чотири людини загинули, ще 7 поранених. Область залишається без газу і частково без води й електрики. Триває обов'язкова евакуація населення.

Миколаївщина: зранку Миколаїв знову зазнав обстрілів. Зруйновано супермаркет та пошкоджено багатоповерхові будинки. Працюють рятувальні служби. Миколаїв також обстріляли ввечері 2 серпня. Внаслідок цього в одному з районів міста сталася пожежа. Пошкоджено причал, промислове підприємство та житлові будинки.

Зранку внаслідок ворожих обстрілів села Галицинове поранено одну людину. Ввечері обстрілювали селище Радісний Сад, під вогнем переважно була річна аквазона. Постраждалих немає.

Також вчора ввечері над Миколаївщиною знищили чотири ворожі крилаті ракети типу Х (Х-101, Х-555). Тривають обстріли території та прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади.

Херсонщина: на території області — вибухи та обстріли. Тривали бойові дії. ЗСУ звільнили від військових рф ще сім сіл, наразі в області деокуповано 53 населені пункти. 

Понад два місяці на більшій території області не має мобільного та інтернет-зв’язку. За розпорядженням окупаційної влади ціни у громадському транспорті зросли вдвічі, складна ситуація в гуманітарній сфері — через брак медичного персоналу військові рф завозять своїх лікарів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему