2 Серпня 2022
Новини

Мінометні обстріли Сумщини та ракетні удари в напрямку Костянтинівки: ситуація у регіонах

Мінометні обстріли Сумщини та ракетні удари в напрямку Костянтинівки: ситуація у регіонах
Низка областей України опинилася під обстрілами російсько-окупаційних військ у ніч проти 1 серпня.

Про це йдеться у зведенні обласних адміністрацій зранку 2 серпня.

Сумщина: уночі були мінометні обстріли Есманської, Середино-Будської, Юнаківської громад. Жертв і руйнувань немає. Детальна інформація щодо наслідків уточнюється.

Минулої доби росіяни здійснили обстріли прикордонних громад області — Білопільської, Хотінської, Есманської. Били з мінометів та артилерії. Минулося без постраждалих.

Дніпропетровщина: ворог обстріляв Синельниківський та Криворізький райони. У Синельниківському з РСЗВ обстріляли Покровську громаду — є руйнування. Люди, попередньо, не постраждали.

У Криворізькому районі окупанти вдарили зі ствольної артилерії по двох громадах — Зеленодольській та Широківській. У селі Кошове пошкоджена електромережа — село залишилося без світла. Минулося без постраждалих.

Харківщина: вночі у селі Циркуни Харківського району внаслідок обстрілу горів будинок на площі 400 квадратних метрів. Минулося без постраждалих.

Протягом доби по області окупанти обстрілювали Харківський район — там горіли відкриті території та господарчі споруди. Учора ввечері було влучання в ресторанно-готельний комплекс.

У Богодухівському районі було влучання у фермерське господарство — горіла складська будівля.

Луганщина: уночі були ракетні удари в напрямку Костянтинівки. Також зафіксували чотири авіаудари по населених пунктах. Сім разів росіяни використовували артилерійську підтримку, ще двічі — міномети, залучали танки. За минулу добу відбили сім спроб наступу росіян.

Донеччина: уночі та вранці були потужні обстріли Миколаївської громади — там значні руйнування. Інформація щодо жертв уточнюється. Також був ракетний удар по Торецьку.

За добу з артилерії, мінометів, РСЗВ «Ураган» та «Град» росіяни обстріляли багато населених пунктів області. Серед найбільш постраждалих міст — Авдіївка. Там постраждав житловий сектор, піщаний кар’єр, район центрального ринку, автобази.

Також під вогнем були Бахмут (житловий сектор, АЗС), Красногорівка, Соледар, Мар’їнка, Сіверськ, Миколаївка. Також обстріляні села Ягідне, Предтечине, Курдюмівка, Ласточкине, Георгіївка та інші.

Продовжується евакуація цивільних. Область залишається без газу і частково — без води й електрики. За добу в області троє людей загинули, троє — дістали поранення.

Миколаївщина: уночі росіяни обстріляли два райони Миколаєва. За попередньою інформацією, один із районів зазнав обстрілів чотирма реактивними снарядами РСЗВ «Смерч», інший — вісьмома ракетами С-300.

Пошкоджений гуртожиток одного з університетів та житлові будинки. Через потрапляння боєприпасів та їхніх уламків виникла пожежа у магазині. Попередньо, без жертв. Детальна інформація щодо наслідків обстрілів уточнюється.

У Баштанському районі вночі також обстріляли територію біля села Явкине. Унаслідок обстрілів там пошкоджена лінія електропередач. Наразі частина населеного пункту знеструмлена. Інформація щодо пошкоджень та постраждалих уточнюється.

На території прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади тривають обстріли. Під постійним вогнем залишаються села, що перебувають на лінії зіткнення. Дані щодо потерпілих відсутні. Інформація стосовно руйнувань уточнюється.

Херсонщина: ситуація на території області залишається стабільно напруженою. Бойові дії та їхні наслідки — важкі. У регіоні знищені напівпорожні села, розбиті дороги, заміновані мости й узбережжя річок, згорілі поля, ліси, будинки.

Протягом минулого тижня рятувальники загасили 121 пожежу. З них 102 загоряння в екосистемах області. Чимало пожеж у селах гасять самі люди, адже окупанти не пропускають туди пожежників.

За офіційною інформацією, Збройні сили України вже деокупували 46 населених пунктів в області. Усі звільнені села дуже пошкоджені.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему