1 Серпня 2022
Новини

Масовані обстріли Миколаївщини та удари по Харківщині: ситуація в регіонах України

Масовані обстріли Миколаївщини та удари по Харківщині: ситуація в регіонах України
Низка областей України в ніч проти 1 серпня опинилася під обстрілами російсько-окупаційних військ.

Про це йдеться у зведенні обласних адміністрацій зранку 1 серпня.

Чернігівщина: вночі був обстріл із артилерії по Новгоргод-Сіверському району. За попередніми даними, минулося без жертв та руйнувань. Детальна інформація щодо наслідків уточнюється.

Дніпропетровщина: окупанти знову обстріляли два райони — Нікопольський та Криворізький. По Марганцю та Червоногригорівській громаді випустили з «Градів» понад 60 реактивних снарядів, там двоє поранених.

У Марганці пошкоджено 8 приватних житлових будинків, кафе та швейне виробництво. Зачепило електромережу. Місто частково перебуває без світла.

У Червоногригорівській громаді пошкоджено 28 приватних житлових будинків, господарські споруди та автомобілі місцевих мешканців. Виведена з ладу лінія електропередач, кілька вулиць лишилися без світла.

Зеленодольську громаду Криворізького району ворог обстріляв зі ствольної артилерії, однак минулося без жертв та руйнувань

Харківщина: у Харкові зранку окупанти завдали ударів по Салтівці — вже відомо про двох постраждалих. Попередньо, стріляли з артилерії.

Вночі росіяни завдали удару по Мерефі. Влучили у виробництво, одну людину поранено. Вночі також був удар по Чугуєву, пошкоджено виробничу будівлю підприємства.

По області окупанти обстрілювали Чугуївський, Ізюмський, Харківський, Богодухівський райони. Були артилерійські обстріли відкритих територій — горіли господарчі будівлі, приватні домоволодіння, хвойні підстилки і поля. Постраждалих, попередньо, немає.

Луганщина: за минулу добу росіяни сім разів обстрілювали населені пункти і позиції українських військ зі ствольної артилерії та з мінометів. Чотири рази долучали установки залпового вогню та здійснили три спроби танкового тиску.

Окупанти тричі використовували авіаційну підтримку власних штурмових дій і у всіх випадках змушені були відійти на попередньо зайняті позиції. За добу знешкоджені ще дві розвідувальні групи противника.

Донеччина: вночі були обстріли Очеретинської військової адміністрації по всій лінії бойових дій, найактивніше — в районі селища Піски та сіл Красногорівка, Кам'янка.

Вночі також був обстріл у районі села Ласточкіно з «Градів» запальними зарядами. За попередніми даними, серед цивільних постраждалих немає, інформація уточнюється.

За добу росіяни обстрілювали населені пункти: Авдіївка, Карлівка, Миколаївка, Соледар, Бахмут, Мар’їнка, Ягідне, Предтечине, Курдюмівка, Нью-Йорк, Північне.

Пошкоджено 9 приватних житлових будинків і багатоповерхівку, поле пшениці, автозаправну станцію, аптеку, гаражі. Область залишається без газу і частково без води й електрики. За добу по області — 3 загиблих, 16 поранених.

Миколаївщина: вночі Миколаїв вкотре зазнав масованих обстрілів. Наразі відомо про ураження приватних будинків та подвір’їв, диспансеру. На території медичного закладу внаслідок обстрілу виникла пожежа.

Крім того, згорів гуманітарний склад із медичними препаратами та продовольством, проте минулося без жертв. Також руйнації зазнав травмпункт однієї з лікарень, внаслідок чого пошкоджено будівлі, медичний автотранспорт, вибито вікна. Попередньо, без жертв. Детальна інформація уточнюється.

У Баштанському районі протягом ночі тривали обстріли околиць села Новоолександрівка Інгульської громади. Це спричинило загоряння сухої трави. Постраждалих та пошкоджень немає. Тривають обстріли території та прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади.

Херсонщина: минулої доби бойові дії тривали практично в усіх районах області, напружена ситуація у громадах, які межують із сусідніми регіонами.

Внаслідок обстрілів все більше сіл перебувають на межі знищення. Люди масово покидають свої пошкоджені будинки, а у вцілілі заселяються окупанти.

У Калинівській, Високопільській та інших громадах села напівпусті, подекуди повністю покинуті. ЗСУ не дають росіянам жодних шансів, все частіше горять склади окупантів та гинуть самі військові рф.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему

Останні матеріали