31 Липня 2022
Новини

Україна має всю інформацію про рашиста, який катував та кастрував українського військового

Україна має всю інформацію про рашиста, який катував та кастрував  українського військового

Україна має всю необхідну інформацію про російського військового, який кастрував українського військовополоненого.

Про це повідомив омбудсман Дмитро Лубінець.

«Я подивився це відео. Тільки-но воно з’явилось у публічному доступі, у юридичному сенсі автоматично порушили справу. [...] Ми зараз знаємо абсолютно все про цю людину. Насамперед завдяки людям, які встановили, знайшли інформацію. У нас є абсолютно все про нього і навіть про його родичів», — заявив Лубінець.

Україна вже направила запити щодо цього інциденту до міжнародних партнерів, які запустили «відповідні процеси» зі свого боку. Наприклад, якщо цей росіянин виїде з країни, його затримають і передадуть Україні.

«Поки він перебуває в рф, ми його юридично не дістанемо. Наскільки мені відомо, зараз розпочались процеси, коли ця особа не може почуватися безпечно навіть на території рф. Це вже не юридичні моменти, скажемо так. Я знаю, що дуже багато людей оголосили винагороду за його знищення, це їхній вибір», — додав Лубінець.

Нагадаємо, що 28 липня в одному з російських Telegram-каналів з’явилося відео знущань над військовополоненим в українському камуфляжі.

Двоє інших військових, які розмовляли російською, провели полоненому кастрацію канцелярським ножем.

 На іншому відео закатованому військовому стріляють у голову, а його тіло тягнуть у рів.

Правозахисники наголошують, що відрізання органів є найбільш очевидним прикладом катувань, які завжди засуджуються світовою спільнотою і заборонені Женевською конвенцією.

В ООН заявили, що «шоковані».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, вбивство, війна з Росією
В тему

Останні матеріали