28 Липня 2022
Новини

Медведчук отримав від росії $1 млрд на підготовку до війни в Україні

Медведчук отримав від росії $1 млрд на підготовку до війни в Україні

Від росії, за даними контррозвідки СБУ, нардеп Віктор Медведчук, обвинувачений у державній зраді, отримав щонайменше один мільярд доларів.

Ці кошти представники ФСБ передавали йому для того, щоби політик витратив їх на підготовку до війни в Україні. Цей мільярд Медведчук мав використати для забезпечення "основи для організації проведення воєнних дій рф на шкоду державним інтересам України". Про це повідомляє видання "Главком", посилаючись на матеріали справи, що згадуються в ухвалі Львівського апеляційного суду від 20 липня.

Саме на ці гроші, отримані злочинним шляхом, Медведчук та його родичі купували рухоме та нерухоме майно.

Відповідну інформацію від СБУ суду передала колишня генпрокурорка Ірина Венедіктова разом із клопотанням про арешт майна Медведчука.

Водночас адвокати нардепа назвали дані контррозвідки СБУ "голослівними", а також заявили, що справу Медведчука нібито неможливо розглядати, доки триває війна рф та України.

Нагадаємо, Медведчука затримали у квітні після того, як він втік з-під домашнього арешту на початку повномасштабного вторгнення росії 24 лютого. Він ховався в будинку, оренда якого коштує $13 тис. на місяць, а потім намагався залишити територію України, переодягнувшись у форму ЗСУ.

На початку червня досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою лідера Віктора Медведчука у державній зраді завершили. Обвинувальний акт передали до суду.

Суд продовжив термін арешту Медведчуку. Підозрюваний у державній зраді політик перебуватиме під арештом до 9 серпня. А 23 червня Личаківський суд Львова розпочав розгляд справи Медведчука, обвинуваченого у державній зраді та розграбуванні національних цінностей. Йому загрожує до 15 років ув'язнення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: віктор медведчук, війна з Росією
В тему