28 Липня 2022
Новини

росіяни обстріляли Донеччину 44 рази за добу: загинуло 5 цивільних

росіяни обстріляли Донеччину 44 рази за добу: загинуло 5 цивільних
Донецьку область упродовж 27 липня російські окупанти обстріляли 44 рази.

Через це там загинули щонайменше п'ятеро цивільних жителів, ще 8 людей отримали поранення. Про це повідомили Національна поліція на голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

Найбільше ударів було по Авдіївці — 17. Також постраждали Бахмут, Торецьк, Соледар, Залізне, Нью-Йорк, Південне, Північне, Гірник, Карлівка, Красногорівка, Мемрик, Іллінівка, Федорівка, Костянтинівка і Комишуваха.

Поліцейські кажуть, що росіяни поцілили у школу і житлові будинки у Залізному, на територію заводів в Авдіївці та в Карлівську фільтрувальну станцію. Окупанти били зокрема некерованими ракетами з авіації, а також із зенітно-ракетного комплексу «С-300».

За даними поліції, лише у Торецьку внаслідок російських обстрілів за день зруйновано та пошкоджено 12 будинків. Через пошкодження фільтрувальної станції мешканці Донеччини залишилися без води.

Мирні жителі загинули в Авдіївці, Нью-Йорку, Бахмуті та Соледарі. Проте ця статистика не враховує Маріуполь та Волноваху — вести підрахунки там наразі неможливо.

До слова, генштаб ЗСУ зранку 28 липня розповідав, що на Слов’янському напрямку для пошуку слабких місць в обороні наших підрозділів окупанти безрезультатно вели штурм у напрямках Довгеньке — Мазанівка та Пасіка — Долина.

На Бахмутському напрямку ворог намагається покращити тактичне положення, але штурм на напрямках Клинове — Бахмут та Миронівський — Семигір’я ЗСУ відбили та змусили окупантів відступити. На напрямку Відродження — Вершина противник має частковий успіх, закріплюється південно-східніше Вершини.

Спроба просунутися у напрямках Володимирівка — Соледар та Стряпівка — Соледар завершилась для окупантів провалом. На Краматорському та Авдіївському напрямках противник активних дій не вів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, донецьк
В тему

Останні матеріали