28 Липня 2022
Новини

російська армія має понад 75 тисяч убитих та поранених солдатів, - Білий дім

російська армія має понад 75 тисяч убитих та поранених солдатів, - Білий дім

Втрати росії на війні проти України адміністрація президента США Джо Байдена оцінює в понад 75 тисяч убитих та поранених військових.

Про це повідомляє CNN із посиланням на членів Палати представників США, які були присутні на секретному брифінгу щодо України.

На брифінгу також йшлося про те, що російські військові «втомилися», а українці шукають додаткові підкріплення, оскільки вони планують розпочати контрнаступ на півдні до настання зими.

«Нас поінформували, що понад 75 тисяч росіян було або вбито, або поранено, що дуже багато», – повідомила член Палати представників від Демократичної партії Елісса Слоткін.

За її словами, здебільшого на секретному брифінгу обговорювалося «що ще ми можемо і маємо зробити для українців, буквально у найближчі три-шість тижнів». «Українці мають намір провести операцію на півдні. І ми хочемо, щоб вони були максимально успішними», – сказала Слоткін.

Слоткін також заявила, що обидві партії підтримують відправку в Україну ракет великої дальності, відомих як ATACMS, які можуть вражати цілі на відстані понад 280 кілометрів.

Як зазначає The New York Times, якщо поточна оцінка адміністрації Байдена правильна, це є приголомшливими втратами. Чисельність російських військ в Україні навесні досягала 150 тисяч осіб, а отже, приблизно половина з них може бути виведена з ладу.

За словами чиновників Пентагону, втрата всього 10% збройних сил, включаючи вбитих та поранених, робить один підрозділ нездатним виконувати бойові завдання.

Нагадаємо, за інформацією Генштабу ЗСУ, втрати окупантів перевищили 40 тисяч військових убитими.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, сша
В тему